Vissliktāk bērni uzvedas, kad līdzās ir viņu mamma. Lūk, pētījums! Bet vai tu zini, kāpēc?

Vai esi kādreiz pamanījis, ka tavi bērni ir kaut kā jaukāki, kad tevis nav līdzās? Noteikti katra mamma ir to pamanījusi. Vissliktāk bērni uzvedas savu mammu klātbūtnē, raksta triju dēlu mamma Džila blogā “Virtuves jautrība ar maniem 3 dēliem”.

To zini ne tikai tu, bet arī psihologi. Un izskaidrot to ir ļoti viegli.

Reiz iznāca raksts ar nosaukumu “Pētījums: bērni kļūst 800% sliktāki, kad viņu mātes atrodas istabā”. Protams, nekāda pētījuma tur nebija, tomēr sniegtā koncepcija bija pareiza! Bērni patiešām ir par 800% sliktāki, kad līdzās atrodas mātes.

Kāpēc bērni slikti uzvedās līdzās savām mammām?

Ja mājās nav nekādu problēmu, bērns ar katru savu ķermeņa šūnu jūt, ka māja – tā ir droša vieta. Protams, viņš zina, ka, ja paņems šķēres un lēkās pa dīvānu, tad viņam būs problēmas. Un, jā, viņš saprot, ka iesist brālim vai māsai, nozīmē saņemt rājienu.

Bet tomēr bērni jūt, ka māja – tā ir drošības vieta. Viņi zina, ka var tev uzticēties. Viņi zina, ka tu viņus mīli, neskatoties ne uz ko.

Un tieši tajā slēpjas slikta uzvedība. Piemēram, kad mazi bērni atrodas skolā, viņi izmanto katru savas ierobežotās varas daļu pār saviem impulsiem. Citiem vārdiem, viņiem vajag daudz paškontrolēs, lai daudzu stundu garumā sekotu stingriem noteikumiem. Tas ir viņu darbs. Sekot šiem noteikumiem.

Kad viņi atgriežas mājās, viņi līdzinās gāzēta dzēriena pudelei. Ja pārāk ātri noņem korķi, dzēriens izlīst.

LASI VĒLLūk, kāpēc vienmēr jāaizver bērnistabas durvis. Bērnu drošība ir svarīgāk par visu!

Tā nav viņu vaina. Mazām smadzenēm kontrolēt savu uzvedību tik ilgi ir sarežģīts uzdevums. Un tad parādies tu. Cilvēks, kuram viņi uzticas. Cilvēks, kurš viņus mīlēs pat tad, kad viņi nebūs ideāli. Beidzot viņi var elpot un atslābināties. Viņi var būt tie, kas viņi ir konkrētajā brīdī. Dusmīgi. Laimīgi. Skaļi. Noguruši. Vīlušies.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

COMMENTS

Pievienot komentāru