Vīriešiem tas ir pieņemami, bet sievietes tas padara traku: lūk, ko nevajadzētu darīt pirmajos randiņos

“Ko tu tik saskābusi? Pasmaidi!”

Daži vīrieši ir pārliecināti, ka šāda frāze parādīs viņu uzmanību un rūpes par sievietes noskaņojumu. Un ka jebkurai sievietei tieši uzreiz pēc tam vajadzētu pasmaidīt.

Taču reakcija parasti ir pilnīgi pretēja, jo lielāko daļu sieviešu šāda frāze kaitina. Pirmkārt, nevienai nepatīk, ja viņai stāsta, ko darīt, kā justies un kā izskatīties. Otrkārt, sievietei nav pienākuma kā pērtiķim cirkā smaidīt pēc pavēles.

Pieskārieni sarunas laikā bez atļaujas

Par fizisku kontaktu ir jāvienojas abām pusēm. Vīriešiem šķiet, ka pieskarties rokai, plecam, uzlikt roku uz ceļa ir maiguma izpausme.

Taču tas ir rupjš personisko robežu pārkāpums neatkarīgi no tā, cik veci ir abi dalībnieki un kādā vidē viņi atrodas. Ir vērts ievērot distanci, respektējot otras personas personīgo telpu. Un vēl jo vairāk nav vērts to izdarīt ar draugu vai kolēģi.

Gudri padomi

Kad vīrieši sāk skaidrot sievietēm kādas acīmredzamas lietas, it kā viņām nemaz nebūtu ne jausmas, par ko viņi runā, dāmas būs nokaitinātas. Turklāt tēma var būt pilnīgi jebkura – no politikas līdz bērnu audzināšanai.

Vīrieši ir pārliecināti, ka no malas tas izskatās vīrišķīgi un palielina viņu nozīmīgumu sieviešu acīs. Taču sievietes visbiežāk ir aizkaitinātas un uzskata šādus paskaidrojumus – par necieņas pazīmi.

Tāpēc, pirms kaut ko skaidrojat savai pavadonei vai dodat viņai padomu, padomājiet, vai viņai tas patiešām ir vajadzīgs.

Leave a Comment