Vecmāmiņa atklāja trikus, kā izmantot sviestu saimniecībā

Papildus visiem zināmajiem sviesta lietošanas veidiem vēl ir virkne nestandarta, bet no tā ne mazāk efektīvu pielietojumu.

Pajautājiet jebkurai saimniecei, un katra jums pateiks, ka sagriezt mīkstas šķirnes sieru, maigi izsakoties, ir grūti. Siera gabaliņi pieķeras pie naža, drupinās. Pirms siera sagriešanas šķēlēs pār nazi pārlaidiet nedaudz mīkstu sviesta gabaliņu, un siers pārstās pielipt pie naža asmens.

Vēl viena lieta par sviesta lietošanu, apstrādājot sieru: gadās, ka esat nogriezis vajadzīgo daudzumu, bet aizmirsis to ietīt pārtikas plēvē vai maisiņā, un rezultātā siers sakaltis. Nesteidzieties izmest sakaltušo daļu, bet apsmērējiet to ar sviestu. Kad tas būs iesūcies, siers atkal būs mīksts. Un, lai izvairītos no izžūšanas pavisam, attīstiet ieradumu griezuma vietu nekavējoties ieziest ar sviestu.

Jaunajiem vecākiem ir pazīstama problēma ar košļājamo gumiju, kas pielīp pie visa, ko sasniedz bērna rokas. Visbiežāk šis “kaut kas” ir mati. Nogriezt matu šķipsnu vienmēr ir laiks, tāpēc vispirms mēģiniet labi ieeļļot lipīgo vietu ar sviestu un nedaudz pagaidiet. Pēc aptuveni desmit minūtēm saspiediet matus plaukstā un vienkārši noņemiet pielipušo košļeni, pēc tam izmazgājiet matus.

Lasi vēl: Kā pareizi kopt sudraba rotaslietas. Noderīgi padomi

Gandrīz katrs pieaugušais ir saskāries ar uz rokām uzlijušu līmi. Līmējot apavus vai pārtaisot mīļāko krūzi, cimdi, protams, nav uzvilki un rezultātā uz pirkstiem ir palicis nepatīkams līmes slānis. Ar sviestu ieziepājiet ar līmi nosmērēto vietu un labi nomazgājiet rokas ar ziepēm un ūdeni. Kad rokas būs izžuvušas, līmes vairs nebūs.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment