Tuvojas garais gads: vai var saderināties un laulāties šādā gadā

Garais gads ir gads, kad februārī ir par vienu dienu vairāk, t. i., 29 dienas, nevis 28 dienas.

Tas notiek reizi četros gados, un jau izsenis ir apvīts ar daudzām zīlēm un māņticībām. Tas īpaši attiecas uz kāzām, laulībām un bērnu piedzimšanu.

Izpratīsim, ko patiesībā nav ieteicams darīt šādā gadā.

No kurienes nāk bailes

Tuvojoties katram šādam gadam, daudzus pārņem satraukums un bažas. Tas ir saistīts ar pārliecību, ka šajās 366 dienās notiek vairāk nelaimju un dažādu katastrofu.

Daudzas garā gada māņticības ir saistītas ar svētā Kasiāna piemiņas dienu. Saskaņā ar leģendu viņš nodevis Kristu un pēc tam, saņēmis piedošanu, bijis nolemts stāvēt sardzē pie elles vārtiem, atpūšoties tikai reizi četros gados. Tiek uzskatīts, ka šajos gados, vērojot cilvēku laimi, viņš kļūst aizkaitināts, kas provocē katastrofu un dažādu nelaimju pieaugumu.

Pastāv versija, ka senos laikos garais gads bija “līgavu gads”, kad meitenes varēja patstāvīgi izvēlēties sev otro pusīti. Jāatzīmē, ka vīrietis šajā gadījumā nevarēja atteikties, kas varēja novest pie nelaimīgas laulības.

Kāpēc nevar precēties garajā gadā?

Nākamajā, 2024. gadā, kas ir garais gads, daudzi cilvēki var izlemt precēties un veidot ģimeni.

Kāzas ir jauns dzīves posms, un daudzi uzskata, ka nav laba ideja sākt kāzas garajā gadā.

Saskaņā ar ticējumiem laulības, kas noslēgtas garajā gadā, būs neveiksmīgas un īslaicīgas, bet bērni, kas dzimuši šajā gadā būs vāji un slimi.

Tomēr no zinātniskā viedokļa šādam uzskatam nav pamata. Laimīga laulība ir atkarīga no mīlestības, cieņas, savstarpējas sapratnes un laulāto vēlmes strādāt pie attiecībām. Gads, kurā laulība tiek noslēgta, neietekmē tās likteni.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru