Tu nekad to vairs nedarīsi kā iepriekš! Ģeniāls triks – kā nolobīt no olas čaumalu 2 sekunžu laikā!

Foto – Pexels

Negaidīts triks, kas noderēs ikvienam: kā ātri nomizot cieti vārītu olu tikai 2 sekundēs? Izrādās, ka tas ir elementāri! Tas patiks gan mājsaimniecēm, gan māmiņām, kas steidzīgi gatavo brokastis bērniem, gan arī jebkuram!

Daudzi no mums, kuriem garšo cieti vārītas olas brokastīs, ir saskārušies ar problēmu: vārītas olas dažkārt slikti lobās no čaumalas. Tradicionāli mēs to darām tā – vispirms iesitam pa čaumalu, to saplēšot un tam to “knibinot”, mēģinām nolobīt nost no olas. Taču bieži vien kopā ar visu čaumalu atdalās arī lieli gabali ar olas baltumu. Kaitinoši, vai ne?

Foto – Pexels

Bet, izrādās, ka to var izdarīt pavisam vienkārši un bez nervu bendēšanas!

Lasi vēl: Pildītas kotletes ar sieru un olām: oriģināla iecienīta ēdiena recepte

Pirmkārt, vārot olu, ūdenim jāpievieno karote ar vārāmo sāli – pateicoties tam, čaumala atdalīsies no olas baltuma, nepielips pie tā un viegli noslīdēs nost, kad mēģināsi to notīrīt.

Foto – Pexels

Otrkārt, pēc vārīšanas olu vispirms nepieciešams nedaudz atdzesēt. Vienkārši to izdarīt, ja uzreiz pēc vārīšanas olu iemet aukstā ūdenī.

Treškārt, vissvarīgākais, to ir pareizi nomizot! Lai saplēstu čaumalu, nevajag čaumalu dauzīt ar nazi vai karoti vai vēl trakāk – dauzīt pašu olu, piemēram, pret galda virsmu. Tādā veidā jūs savu uzdevumu tikai vēl vairāk sarežģījat! Tātad, kā to izdarīt pareizi? Novieto olu uz galda virsmas, piespied to nedaudz ar plaukstu, un ripini pa virsmu, spiežot to uz leju. Un brīnums notiks – čaumala atdalīsies no olas pati par sevi, turklāt ļoti īsā laikā – 2 sekunžu laikā tava brokastu ola būs gatava baudīšanai!

Pievienot komentāru