Tas tuvojas no Dānijas un Skandināvijas ziemeļiem! Toms Bricis nāk klajā ar paziņojumu – jau šovakar Latviju sasniegs martam neraksturīgi laika apstākļi

 

Foto – Pexels

LTV laika ziņu eksperts Toms Bricis nācis klajā ar neiepriecinošu paziņojumu – Latvijai tuvojas pamatīgs sniegputenis, kas turpināsies arī visu trešdienu.

Toms Bricis vietnē “Facebook” ziņo, ka šorīt uzņemtajā satelītattēlā labi redzams ciklons, kas atrodas virs Dānijas un Skandināvijas ziemeļiem. Tas Latviju sasniegs jau šovakar, kad sāks pamatīgi puteņot.

Gan gaidāmajā naktī, gan trešdien visu dienu arī pūtīs stiprs vējš, kas brāzmās sasniegs pat 18 metrus sekundē, bet piejūras rajonos – pat līdz 24 metriem sekundē. Jāatgādina, ka šāds vējš var radīt nelielus postījumus – nolauzt kokus un lielus zarus, tāpēc jābūt uzmanīgiem.

Puteņa laikā ievērojami pasliktināsies redzamība. Lielākais sniegputenis un attiecīgi vēlāk biezākā sniega sega veidosies Kurzemē un Vidzemē. Tiek prognozēts, ka vidēji sniega kārta pieaugs par 5 līdz 10 cm.

Trešdienas pēcpusdienā, pievakarē sagaidāms, ka intensīvā snigšana mitēsies lielākajā daļā Latvijas teritorijas, tomēr Vidzemē turpinās snigt arī naktī uz ceturtdienu.

Gaisa temperatūra naktī svārstīsies no mīnus 5 līdz 0 grādiem, bet dienā no mīnus 1 līdz plus 2 grādiem.

Galvaspilsētā Rīgā arī gaidāma snigšana, brīžiem debesis skaidrosies un parādīsies saule, tomēr pamatā būs vērojams putenis. Arī Rīgā un tās rajonā būs apgrūtināta braukšana un aizputināti ceļi.

Pievienot komentāru