Skumja ziņa no sporta pasaules: mūžībā devusies viena no lielākajām sporta leģendām pasaulē

Foto – Pexels

Skumja ziņa no sporta pasaules – šodien izskanējusi ziņa, ka mūžībā devusies viena no pasaules sporta lielākajām leģendām. 

Vācu futbolists un treneris Francs Bekenbauers ar Rietumvāciju 1974.gadā kā kapteinis un 1990.gadā kā menedžeris izcīnīja Pasaules kausu futbolā. “Bekenbauers, saukts arī par “Der Kaiser”, ir Minhenes “Bayern” leģenda,” – teikts Bekenbauera ģimenes paziņojumā, kurā vēstīts, ka svētdien, 7.janvārī, 78 gadu vecumā viņš devies mūžībā.

Viņš bija viens no izcilākajiem futbolistiem pasaulē.

Bijušais aizsargs bija viens no trim cilvēkiem, kuri kopā ar šomēnes mūžībā aizgājušo brazīlieti Mario Žagallo un franču treneri Didjē Dešānu ir uzvarējuši Pasaules kausa spēlē gan kā spēlētāji, gan kā komandas vadītāji.

Foto – ekrānuzņēmums

Bekenbauers 1972. gadā guva uzvaru arī Eiropas čempionātā.

Bekenbauers tiek uzskatīts par Minhenes “Bayern” leģendu, jo no 1974. līdz 1976. gadam kopā ar Vācijas milžiem izcīnīja trīs Eiropas kausus pēc kārtas un četrus Bundeslīgas titulus. Viņš pats “Bayern” komandas rindās ir spēlējis 582 reizes.

Ģimenes paziņojumā teikts: “Ar dziļām skumjām paziņojam, ka mans vīrs un mūsu tēvs Francs Bekenbauers vakar, svētdien, mierīgi, miegā devās mūžībā ģimenes lokā. Mēs lūdzam, lai jūs dotu iespēju mums sērot klusumā un atturēties no jebkādu jautājumu uzdošanas.”

Foto – ekrānuzņēmums

Bekenbauers savas futbolista karjeras laikā bija ieguvis arī virkni apbalvojumu, tostarp divas “Ballon d’Or” balvas 1972. un 1976. gadā kā aizsargs, kas tolaik bija retums un ir saglabājies līdz mūsdienām.

Lotars Matteuss bija Vācijas izlases kapteinis 1990. gada Pasaules kausa izcīņā un arī viņš godinājis savu bijušo menedžeri un draugu.

“Skumjas ir dziļas, lai gan es zināju, ka Francs nejūtas labi. Viņa aiziešana ir zaudējums futbolam un Vācijai kopumā,” – Matuss sacījis vācu izdevumam “Bild”.

Avots:

Pievienot komentāru