Sieviešu dienā – ekskursija kājām, izzinot jelgavnieku modi dažādos laikmetos

Tematiskās ekskursijas laikā gides Signes Lūsiņas stāstos varēs izzināt tērpu attīstības vēsturi, modes dāmu noslēpumus, kā arī aktuālās modes tendences laika griežos – kad sievietes sāka valkāt apakšveļu, kad pārņēma no vīriešiem stafeti valkāt augstpapēžu kurpes, kā attīstījās peldkostīms, no kā gatavoja parūkas un ko sievietes klāja uz sejas skaistuma vairošanai.

Noslēgumā ekskursijas dalībnieki viesosies modes namā “Tēma” ? dizaineres Daigas Latkovskas mājīgajā salonā, kur modes māksliniece pastāstīs par dizainera darbu un modes nama aktualitātēm 2018.gadā.

Ekskursijā īpaši tiek gaidītas sievietes ? mammas un meitas, vecmāmiņas un draudzenes, lai pavadītu Starptautisko sieviešu dienu nedaudz neierastāk un gūtu daudz pozitīvu emociju, kā arī iepazītu pilsētas modīgākās vietas. Tomēr laipni aicināti arī kungi, kuriem noteikti būs interesanti uzzināt daudz jauna un vairāk ielūkoties sieviešu pasaulē.

Ekskursija “Modes aizkulises cauri gadsimtiem” norisināsies ceturtdien, 8.martā, pulksten 16.30. Ekskursijas ilgums – divas stundas. Sākums no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Dalības maksa: 2,00 EUR; skolēniem 1,00 EUR; pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas. Pieteikšanās pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected]. Vairāk informācijas www.visit.jelgava.lv.

Pievienot komentāru