Šie pieci augi noteikti jāapgriež martā: tikai tad tie bagātīgi ziedēs

Marts ir ideāls laiks rožu un rožu krūmu apgriešanai

Martā darbu sezona dārzā kļūst arvien intensīvāka. Taču, kamēr visi ir aizņemti ar stādu audzēšanu, neaizmirstiet atvēlēt laiku augiem, kas agri pavasarī ir jāapgriež. Dārzkopības eksperta Kreiga Vilsona padomi var palīdzēt.

Kas jāapgriež martā

Vilsons norāda, ka par puķu un dārzeņu dārza augiem ir jārūpējas ne tikai tad, kad tie zied. Patiesībā nevajag aizmirst par puķēm un kokiem ziemā un pavasarī.

Vistērijas

Pēc eksperta domām, šo neticamo un ļoti skaisto augu var apgriezt februārī. Tomēr, ja jūs to nedarījāt, pārliecinieties, ka rūpējaties par augiem martā, jo nākamā iespēja būs augustā un jūlijā. Nogrieziet jaunos dzinumus tā, lai uz katra būtu palikuši tikai divi pumpuri.

Rozes

Marts ir ideāls laiks rožu un rožu krūmu apgriešanai. Protams, daži dārzkopji iesaka to darīt februārī, taču ne visiem ir laiks to darīt, īpaši, ja ir bijušas salnas. Tāpēc pavasara sākumā, kad kļūst nedaudz siltāks, sāciet apgriešanu. Nebaidieties un grieziet, viss ataugs un dzinumi kļūs daudz garāki.

Mežvīteņi jeb klematis

Martā noteikti noņemiet pagājušā gada atvases. Nogrieziet klematis tā, lai tie izmestu daudz ziedu un dotu daudz jauna auguma. Nežēlojiet, jo viss ātri ataugs, regulāra apgriešana ļoti palīdz klematis augam.

Lasi vēl: Dabīgie mēslošanas līdzekļi bagātīgai zemeņu ražai, ko noteikti izmantot jau pavasarī

Hortenzijas

Lai šis zieds priecētu visu sezonu, neaizmirstiet to apgriezt. Marts ir pēdējā iespēja panākt, lai hortenzijas ziedētu visu vasaru. Noteikti apgrieziet stublājus, tas ir ļoti svarīgi.

Šie augi dārzā noteikti jāapgriež februārī.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Augļu koki

Neaizmirstiet par bumbierēm un ābelēm. Martā jums vēl ir nedaudz laika, lai tās apgrieztu. Arī vēlāk, kad koks sāks dot pumpurēt un augt, būs par vēlu, lai izkļūtu no “miera stāvokļa”.

 

Leave a Comment