Šie noteikumi atvieglos dzīvi ziemā: vairs nekādas nīkuļošanas un noguruma

Ar ziemas nomāktību saskaras miljoniem cilvēku visā pasaulē.  

Slikta garastāvokļa cēlonis var būt saules gaismas trūkums. Tieši tāpēc klīniskā psiholoģe Margarita Makartnija pastāstīja, kā pastāvīga atrašanās tumsā ietekmē emocionālo stāvokli.

Pēc speciālistes domām, katrs cilvēkam ir savs bioloģiskais jeb cirkādiskais ritms, bet kopīgā iezīmē ir tā, ka piecelšanās ar tumsu, un atgriešanās mājās no darba tumsā ietekmē mūs negatīvi. Tomēr ar šo stāvokli ir iespējams tikt galā. Turklāt, pavisam vienkārši.

Pirmkārt, ir jāievēro dienas režīms. Jo īpaši jāiet gulēt un jāceļas tajā pašā laikā.

Vismaz vienu dienu nedēļā ir vērts pamosties bez modinātāja.

Jums jācenšas uzlabot garastāvokli jau no paša rīta. Atrodiet mazās lietiņas, kas jūs iepriecina, sagatavojiet, lai tās no rīta jums ir pieejamas. Tās var būt gardas brokastis, mūzika, podkāsta raidījums, rīta vīze, anekdotes, joga vai jebkas cits. Tā var būt maza lieta un katram sava, bet atrodiet vismaz vienu.

Lasi vēl: Kā būt harizmātiskam vīrietim: 4 padomi, lai nebūtu garlaicīgs un neinteresants

“Ierīkojiet savu guļvietu ar maksimālu komfortu. Galu galā, miegā mēs pavadām trešdaļu savas dzīves. Tāpēc iekārto savu guļvietu cienīgi,” piebilda eksperte.

Eksperte uzskata, ka ja jums ir lieki līdzekļi mājokļa labiekārtošanai, jāsāk tieši ar guļamistabu. Pirmkārt, ērts spilvens un sega, kā arī matracis. Būsiet pārsteigti, kā izmainīsies jūsu miega kvalitāte un kopējais noskaņojums, nomainot šīs lietas.

 

Leave a Comment