“Sātana ragu” saullēkta fotogrāfija kļuvusi populāra, un tā ir 100 % patiesa Biedējoši, bet skaisti!

Fotografēšanas amatieris Eliass Hasiotis pēdējās 2019. gada dienas pavadīja Katarā – un ne velti. Vienā no šīm dienām notika saules aptumsums saullēktā, kā dēļ debesu spīdeklis kļuva līdzīgs velna ragiem virs horizonta apvāršņa. Un Hasiotisam palaimējās to iemūžināt kadrā!

LASI VĒL: Saimnieki atvadās no saviem mīluļiem… Sirds lūzt skatoties šīs bildes

“Es jau kopš bērnības aizrāvos ar astronomiju, – stāsta Hasiotis. – Bet pēdējos 15 gadus es aizraujos ar amatieru astrofotogrāfiju. Šīs fotogrāfijas es uzņēmu piekrastes pilsētiņā El-Vakrā Katarā 2019. gada 26. decembra rītā,  kad notika gredzenveida aptumsums”.

Protams, ka šī fotogrāfiju sērija nebija nejauša: Hasiotis speciāli izvēlējās vietu, no kurienes pavērās ideāls skats uz jūrā austošo sauli.

“Es cerēju uz tādiem optiskiem efektiem kā zemā mirāža, un man paveicās tos iemūžināt. Sākumā laika apstākļi lika vēlēties kaut ko labāku: migla un zemi mākoņi dienvidaustrumos”.

 

“Es pārdzīvoju, ka aptumsuma dēļ nekas sakarīgs neizdosies. Bet, kad sākās saullēkts, tā izskatījās kā divas atsevišķas atlūzas, it kā jūrā pavīdētu sarkani ragi. Pēc tam tā kļuva līdzīga pusmēnesim ar zemās mirāžas efektu, kas saucas “etrusku vāze”. Šīs formas dēļ šo parādību nosauca par “nelabā parādīšanās”.

Bet Hasiotis saullēktā neko briesmīgu nesaskatīja.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru