180 cilvēki tika arestēti par aizdomām mežu dedzināšanā Austrālijā. Tad jau sanāk, ka klimata izmaiņas nav vainīgas?

Novembra sākumā Jaunās Dienvidvelsas policija, kur trako vispostošākie ugunsgrēki, arestēja 24 cilvēkus, kurus apsūdzēja par tīšu dedzināšanu. Ja viņu vaina tiks pierādīta, tad viņiem draud brīvības atņemšana līdz pat 21 gadam.

LASI VĒL: Lai glābtu savu bērnu no ugunsgrēka, tēvs izlec no 7. stāva

Visā Austrālijā kopā tika arestēti jau 183 cilvēki sakarā ar ugunsgrēkiem. No viņiem 52 tiek apsūdzēti par ugunskuru dedzināšanas aizlieguma neievērošanu, bet 42 – par aizdedzinātu cigarešu vai sērkociņu nomešanu uz zemes.

Iespējamās sekas var būt sākot no mutiskiem brīdinājumiem līdz kriminālatbildībai.

Valsts vara vēl izmeklē iemeslu vērienīgajiem meža ugunsgrēkiem, kas ir pārņēmuši valsti. Policisti prasa sūtīt viņiem jekbādas fotogrāfijas un videomateriālus par ugunsgrēkiem.

Uz arestu fona Austrālijā ir izveidojies neliels skandāls. Liberālās partijas deputāts Kregs Kellijs ir paziņojis, ka “dedzināšana nav klimata izmaiņu rezultāts”, liekot apšaubīt izplatīto viedokli par to, ka tagadējos vērienīgos ugunsgrēkus izraisījusi globālā sasilšana.

“Ugunsgrēku galvenais iemesls ir degvielas sakrāšanās uz zemes un sausums”, – teica Kellijs.

Pēc parlamenta domām, 183 cilvēku arestēšana par dedzināšanu un nevērīgu apiešanos ar uguni pierāda, ka pie ugunsgrēkiem vainīgi ir konkrēti cilvēki, un nevis globāli klimatiskie procesi.

Austrālijā ugunsgrēki trako jau kopš septembra, un jau ir izraisījuši 25 cilvēku bojāeju un vairāk nekā 2000 māju iznīcināšanu. Ekologi apgalvo, ka ugunī ir gājuši bojā miljoniem dzīvnieku, tajā skaitā mājas liellopi.

LASI VĒL: Vīrietim pajautāja, kāpēc viņš nepameta savu meiteni pēc tam, kad ugunsgrēks bija iznīcinājis viņas ādu. Viņa atbilde satrieca visus

Jaunā Dienvidvelsā joprojām trako 130 ugunsgrēki, no kuriem 50 ir nekontrolējami.

Un kā jūs domājat, kurš ir vainīgs?

avots: dailymail.co.uk

COMMENTS

Pievienot komentāru