Sakiet “nē” mazgāšanai veļas mašīnā: kā pareizi kopt kašmira apģērbu

Kad izpratīsiet kašmira apģērba aprūpes noteikumus, jūs sapratīsiet, ka tajos nav nekā sarežģīta.

Lielāko daļu šalles, džemperus un cepures var mazgāt veļas mašīnā, bet, ja runa ir par kašmira apģērbu, jābūt uzmanīgiem. Kašmirs ir patīkams pieskārienam, mīksts un ļoti smalks. Tāpēc tam nepieciešama īpaša kopšana.

Vispirms ņemiet vērā, ka kašmiram nepatīk pārāk augsta vai zema temperatūra, kā arī pārmērīga kratīšana. Tāpēc noteikti izlasiet informāciju uz iekšējās etiķetes, uz kuras ražotāji parasti norāda detalizētus kopšanas ieteikumus. Dažiem izstrādājumiem, piemēram, kašmira virsdrēbēm, ir īpaša odere, tāpēc pirms ķīmiskās tīrīšanas tos vislabāk ir iesaiņot.

Cik bieži jāmazgā kašmirs

Protams, šeit viss ir atkarīgs no tā, cik bieži jūs attiecīgo lietu valkājat. Taču kašmira apģērbu, atšķirībā no citām siltām lietām, nepieciešams mazgāt ne biežāk kā vienu vai divas reizes sezonā. Tas viss tāpēc, ka šis audums caurlaiž pietiekamu daudzumu gaisa. Taču pārmērīga mazgāšana var izraisīt pūkas, bojājumus un lietas izmēra samazināšanos.

Kā mazgāt kašmira lietas mājās

Neizmantojiet veļas mašīnu. Kašmira izstrādājumus var mazgāt tikai ar rokām!

Vispirms apstrādājiet visus traipus. Lai to izdarītu, uz visiem traipiem uzpiliniet dažus pilienus kašmiram droša mazgāšanas līdzekļa, viegli izlīdziniet ar pirkstiem.

Ielejiet bļodā aukstu ūdeni, pievienojiet vēl nedaudz mazgāšanas līdzekļa, uzmanīgi iemērciet kašmira izstrādājumu. Neatlaižot priekšmetu, kustiniet to uz priekšu un atpakaļ, lai ziepjūdens iekļūtu šķiedrās. Atstājiet priekšmetu ūdenī uz pusstundu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment