Pīrāgs no parasta sausā ķīseļa. Šodien taisīšu dzērveņu, bet rītdien – aveņu!

Sausais ķīselis – patīkama bērnības atmiņa daudziem no mums. Neskaitot to, ka no tā ir iespējams pagatavot gardu dzērienu, bērniem tas bija ārkārtīgi liels gardums arī sausā veidā. 

Daudzi sapratīs un atcerēsies, par ko es runāju, taču šodien mēs parunāsim par kaut ko citu. Šodien mēs parunāsim par to, kā no šāda ķīseļa pagatavot ārkārtīgi gardu pīrāgu.

Pīrāgs no ķīseļa

Pats interesantākais ir tas, ka šāds pīrāgs var būt ar dažādām garšām un visdažādākās krāsās. Mūsu redakcija iesaka izmēģināt zemeņu, ķiršu, dzērveņu un aveņu. Tad pīrāg sanāks sārts, aromātisks un ļoti maigs. Bet tā jau ir gaumes lieta, kuru tieši izvēlēties.

Sastāvdaļas:

  • 250 g sausā ķīseļa
  • 3 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 3 olas
  • 10 g cepamā pulvera

Pagatavošana:

  1. Ņemiet ķīseli un sajauciet to kopā ar cepamo pulveri. Šo visu izsijājiet.
  2. Atsevišķi sakuliet olas viendabīgā un gaisīgā masā. Tagad rūpīgi iecilājiet sakultās olas pie sausā ķīseļa maisījuma. Visu sajauciet, līdz iegūta viendabīga masa. Jūsu mīkla ir gatava!
  3. Gatavo maisījumu lejiet iepriekš ar sviestu ieziestā un ar miltiem apbērtā cepamajā formā. Cepiet 200 grādu temperatūrā vidēji 20 minūtes. Pēc tam uzklājiet pīrāgam mitru dvieli un atstājiet to uz 10 minūtēm.
  4. Īstenībā, pīrāgs jau ir gatavs, bet varat vēl mazliet pielikt klāt. Varat sagriezt pīrāgu uz pusēm un iesmērēt tajā krēmu pēc saviem ieskatiem. Varat pagatavot klasisko krējuma krēmu vai iesmērēt visparastāko ievārījumu.
  5. Pa virsu pīrāgam var likt augļus vai ogas, var vienkārši apbērt ar kokosriekstu skaidiņām. Šeit var eksperimentēt kā vien sirds kāro. No visparastākā biskvīta var pagatavot greznu torti.

Pats labākais šajā pīrāgā – tas ir ne tikai gards, bet arī veselīgs. Tā sastāvā ir pektīns, kas var aizkavēt novecošanās procesus. Starp citu, ņemot vērā to, ka pīrāga sastāvā ir aminoskābes, tas uzlabo atmiņu un nostiprina nervus. Tādēļ ar šo recepti jūs iegūsiet ne tikai gardu, bet arī veselīgu produktu.

avots

COMMENTS

  • <cite class="fn">Solveiga</cite>

    Kur jūs rāvāt šo recepti ? Pēc sausā ķīseļa un cepamā pulvera sajaukšanas kāpēc tas vēl jāizsijā? Un kur jāliek tās 3 karotes milti ? Un pēdējais- olas vienas pašas var kult cik grib, gaisīga masa nesanāks

Pievienot komentāru