Pilnīgi slepeni! 500 kvadrātmetru liels pazemes bunkurs Havaju salās: viens no pasaulē pazīstamākajiem cilvēkiem nopietni gatavojas drīzam pasaules galam

Foto – Pexels

Viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem, socvietnes “Facebook” dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs Havaju salās būvējot milzīgu bunkuru kompleksu. Žurnālisti esot noskaidrojuši, kāds ir šis objekts Klusā okeāna vidū un cik daudz tas jau izmaksājis “Meta” vadītājam.

Izdevuma “Wired” žurnālisti esot veikuši izmeklēšanu un noskaidrojuši, ka Marks Cukerbergs gatavojas pasaules galam. Šim nolūkam viņš iegādājies lielu zemes gabalu Havaju salās, ziemeļaustrumu pusē, kas viņam izmaksājis 170 miljonus ASV dolāru. Turklāt eksperti ir aprēķinājuši kompleksa būvniecības izmaksas un izteikuši pieņēmumu, ka uzņēmējs tam jau šobrīd iztērējis aptuveni 100 miljonus ASV dolāru.

Foto – ekrānuzņēmums

Pats Zuckerbergs neatklāj detaļas par to, ko viņš gatavo iespējamajam “pasaules galam”. Turklāt visi lietā iesaistītie dalībnieki esot parakstījuši līgumus ar stingriem nosacījumiem, kas paredz, ka nekāda informācijas izpaušana nav iespējama.

Tomēr, atsaucoties uz vairākiem avotiem un kompleksa plānošanas dokumentiem, ir zināms, ka kompleksā atrodas gandrīz 500 kvadrātmetru liels pazemes bunkurs, kas savieno vairāk nekā 12 ēkas ar divām centrālajām savrupmājām. Kopumā plānojumā ir vismaz 30 guļamistabas un vannas istabas. Tur ieplānoti arī vairāki viesu nami, liela izmēra sporta zāle, peldbaseini, sauna, burbuļvannas un tenisa korts.

Foto – Pexels

Projekts esot dots nosaukums “Koolau Ranch”, un šobrīd tas esot jau gandrīz pabeigts un tiek uzskatīts par vienu no dārgākajiem privāti uzbūvētajiem projektiem.

Komplekss ir aprīkots arī ar saviem neatkarīgajiem elektroenerģijas avotiem, ūdens tvertni, ilgtermiņa pārtikas krājumiem un lauksaimniecības zemi.

Pats būvlaukums ir norobežots ar augstu žogu, un to apsargā liels skaits drošībnieku.

Leave a Comment