Pieci pārbaudīti veidi, kā salabot sasprēgājušas lūpas

Ziemā ļoti aktuāla kļūst lūpu sausuma un to plaisāšanas problēma. Speciālisti sniedza padomus, kā šo problēmu atrisināt, bet vēl labāk to novērst.

Tātad Elena Zamotina, tehnoloģe un ģimenes kosmētikas zīmola dibinātāja, uzskaitīja veidus, kā novērst šo problēmu.

“Iekšējais” iemesls

Lūpu sausuma, niezes, lobīšanās un apsārtuma cēlonis var būt klasiska dehidratācija. Tas liek patērēt ūdeni organismam nepieciešamajā daudzumā.

“Vienkāršs, bet iedarbīgs noteikums saglabās normālu lūpu ādas stāvokli aukstajā sezonā, kā arī sausa iekštelpu gaisa apstākļos,” stāsta ārste.

Tāpat speciāliste ieteica uzturā lietot ar veselīgiem taukiem bagātus pārtikas produktus, lai novērstu saslimšanu. Izvēloties lūpu higiēnas līdzekļus, viņa ieteica izvēlēties produktus, kas satur eļļas, lipīdus, lanolīnu un citus komponentus.

Pieci veidi, kā salabot sasprēgājušas lūpas

Vējains, auksts laiks ir pārbaudījums lūpu ādai. Šie pieci padomi palīdzēs jums atbrīvoties no sausuma un lobīšanās:

1. Lūpu balzami vai krēmi. Uzklājiet tos vairākas reizes dienā un pirms gulētiešanas. Izvēlieties hipoalerģiskus produktus, kas nesatur smaržvielas. Var lietot  sviestu, kaņepju vai rīcineļļu, vazelīnu, keramīdus, dimetikonu, sauļošanās līdzekļus: titāna dioksīdu vai cinka oksīdu.

Ekonomiskākā iespēja ir rīcineļļa. Bet to nav ērti  lietot uz ielas, un izteikts kairinājumu ātri neuzvarēs.

2. Atbrīvojieties no kosmētikas, kas uzklājot rada dedzinošu sajūtu. Tas nav zīme, ka līdzeklis “darbojas”. Tas ir ādas kairinājuma pastiprināšanās.

Sastāvā izvairieties no higiēniskām lūpu krāsām ar garšvielām (eikaliptu, citrusu, piparmētru, kanēli u.c.), mentolu, lanolīnu, oksibenzonu, fenolu.

3. Nelaizi un nekod lūpas. Iztvaikojot, siekalas tās tikai vēl vairāk dehidrē. Un kodumi palēnina dzīšanu. Ja tas ir kļuvis par ieradumu, mēģiniet no jauna iemācīties uzklāt krēmu vai balzamu katru reizi, kad jūtat vēlmi lietot mēli.

4. Nespiediet starp lūpām metāla priekšmetus: matadatas, saspraudes utt.

5. Izmantojiet gaisa mitrinātāju. Uzturiet 50-60% mitrumu. Optimālā klimatā āda lieliski atjaunojas.

Leave a Comment