Pateicoties šiem līdzekļiem, traipi uz dīvāna pazudīs viens un divi

Pamanījāt traipu uz sava iecienītā virtuves dīvāna? Pagaidiet un neplānojiet tēriņus uzriez jaunai mēbelei! Vispirms mēģiniet atbrīvoties no traipa.

Dzērienu traipi

Uz dīvāna izlijušo tēju vai kafiju ir viegli notīrīt ar parastām ziepēm (labāk saimniecības ziepēm) – vispirms saziepējiet netīro vietu un pēc tam rūpīgi noslaukiet ar mīkstu, siltā ūdenī samērcētu drānu. Lielākai efektivitātei ūdenim var pievienot glicerīnu – 1 ēdamkaroti uz litru ūdens.

Sulu vai morsu traipus var notīrīt, sajaucot amonjaka spirtu un galda etiķi (proporcijas 1:1), samitriniet sūkli un noslaukiet piesārņojuma vietu.

Vīna pilienus noņem ar galda sāli – noslauka vietu ar kokvilnas salveti un pārber ar sāli. Kad šķidrums ir uzsūcies, noņemiet sāli ar mīkstu birstīti vai putekļu sūcēju.

Lasi vēl: Kā pareizi slaucīt grīdas: nosaukti noteikumi, kā neizslaucīt veiksmi no mājas

Traipi no saldiem produktiem

Nereti pēc ģimenes vai draudzīgām tējas ballītēm uz dīvāna rodas traipi no ievārījuma, iebiezinātā piena, šokolādes un citiem saldumiem. Tā kā šie produkti satur cukuru, tie ātri sacietē uz virsmas.

Šādus netīrumus noņem ar tām pašām veļas ziepēm un siltu ūdeni. Ja traipu veido ievārījums, tad ziepju šķīdumam jāpievieno dažas ēdamkarotes etiķa.

Starp citu, augļu traipus viegli iznīcina šķidrais trauku mazgāšanas līdzeklis. Tikai pēc tam noteikti rūpīgi nomazgājiet piesārņojuma vietu ar siltu ūdeni un noslaukiet ar kokvilnas drānu.

Traipi no taukainiem produktiem

Viena neveikla kustība, un uz virtuves dīvāna var rasties neglīts tauku traips. Ar šādiem galvenais ir nekavēties – noslaucīt ar sausu drānu un pārkaisīt ar sāli. Derēs arī kartupeļu ciete, talka pulveris drēbēm, smiltis vai pat zobu pulveris. Izturīga auduma polsterējumu var pat noslaucīt ar birstīti. Pēc aptuveni 10 minūtēm noņemiet sāli ar birstīti vai putekļu sūcēju. Atkarībā no piesārņojuma lieluma procedūra jāatkārto vismaz 3-4 reizes.

Taču ņemiet vērā, ka šī metode ir efektīva tikai tad, ja runa ir par svaigiem traipiem, kad šķidrums vēl nav paspējis iesūkties dziļos polsterējuma slāņos.

Starp citu, berzējot ar birstīti vai slaucot ar drānu, piesārņojumam obligāti jātīra no malām uz centru, citādi jūs riskējat tikai palielināt traipu.

 

Leave a Comment