Pārtrauciet lietot tabletes! Jau mūsu vecmāmiņas zināja metodi, kā atjaunot redzi …

Kur var atrast šo vitamīnu? Retinols organismā uzsūcas divējādi: tīrā veidā (dzīvnieku izcelsmes produkti) un kā provitamīns A jeb beta-karotīns (augu izcelsmes pārtikas produkti).

Karotīnu satur visi sarkanie, dzeltenie un oranži krāsoti augļi, dārzeņi un garšaugi. Atcerieties, ka A vitamīns šķīst taukos, un jūsu uzturā jāiekļauj tauki.

Parādoties pirmajām redzes problēmu pazīmēm, uzturā noteikti iekļaujiet šādus pārtikas produktus.

Aknas

Šo produktu nedrīkst atstāt novārtā! 100 gramos liellopa, vistas vai cūkgaļas aknu ir pietiekams daudzums A vitamīna. Mencu aknas tiek uzskatītas par ļoti noderīgām. Tajās ir daudz neaizvietojamo tauku, kā arī A, D, E, C vitamīnu un folskābes.

Svaigi garšaugi

Lielākais retinola saturs: pētersīļi, skābenes, spināti, loki, puravs. Noteikti iegādājieties zaļumus mājās gatavotiem ēdieniem un neaizmirstiet par salātiem!

Melones

Šis saldais deserts ir ļoti bagāts ne tikai ar A vitamīnu, bet arī ar C vitamīnu. Tas satur arī B1 un B2 vitamīnu, PP, kāliju, nātriju, kalciju un dzelzi. Pēdējais tajā ir 17 reizes vairāk nekā pilnpienā!

Burkāni

Ikviens no bērnības zina par šī produkta priekšrocībām. Burkānu ārstnieciskās īpašības izskaidro bagātīgais sastāvs.

Saldais kartupelis

Saldie kartupeļi nav visiem zināmi, taču tie ir pelnījuši īpašu uzmanību. Tajā ir B, C, PP un A vitamīni, kā arī daudz karotīna, kalcija un fosfora. Meklējiet šo brīnišķīgo bumbuli tirgū, no tā var pagatavot daudz garšīgu un veselīgu ēdienu.

Aprikozes

Aprikozes mīl gan bērni, gan pieaugušie. Šie augļi satur lielu vitamīnu koncentrātu, kas atstāj labvēlīgu ietekmi uz mūsu redzi!

Leave a Comment