Pagājušajā gadā es pirmo reizi izmantoju dārzā etiķi. Tagad visi kaimiņi dara to pašu!

5. Dārza instrumentu tīrīšana

Mēdz būt tā, ka dārza instrumenti ir palikuši lietū vai arī vienkārši ir nosmērējušies. Lai atgūtu viņu iepriekšējo izskatu, vajag tos iemērkt etiķī vai arī izsmidzināt ar etiķi un pēc tam instrumentus notīrīt ar lupatiņu. Tādā veidā jūs varēsiet atbrīvoties pat no rūsas! Turklāt dārza instrumenti būs pasargāti no infekcijām un sēnītēm!

6. Ilga griezto ziedu ziedēšana
Ja jūs dārzā nogriezāt ziedus, un atnesāt tos mājās, neaizmirstiet, ka ūdenī viņi jūs ilgi nepriecēs ar savu ziedēšanu. Pamēģiniet ziedus ielikt maisījumā, kas sastāv no ūdens (aptuveni līdz pusei no vāzes), karotes cukura un ēdamkarotes etiķa. Tādā “sīrupā” grieztie ziedi jūs priecēs daudz ilgāk.

7. Turiet mājdzīvniekus un savvaļas dzīvniekus pa gabalu no saviem augiem

Nav nepieciešams visu cauru diennakti sekot līdzi tam, lai dzīvnieki neraktos ziedos. Ir viens ļoti vienkāršs veids, kā tos pārmācīt. Ņemiet auduma gabalu un iemērciet to etiķī. Aptiniet lupatiņu ap koku un ieduriet zemē pie augiem, kurus iemīļojuši jūsu dzīvnieki. Procesu atkārtojiet ik pēc sešām dienām, un pavisam drīz dzīvnieki pie šī auga vairs neies.

8. Pasargājiet kokus no mušām un odiem
Ja jūs esat noguruši no odiem, kas ir parādījušies pie jūsu augļu kokiem – atbrīvojieties no tiem, izmantojot etiķi. Plastmasa traukā ielejiet 250 ml ūdens, 125 ml etiķi, un pievienojiet 100 gramus cukuru. Visu samaisiet, apklājiet ar polietilēna plēvi un uztaisiet pāris caurumus tajā. Šīs vieglās lamatas novietojiet blakus kokam, un problēma pavisam ātri būs atrisināta.

9. Aizdzeniet kukaiņus. Ja jūs podiņos audzējat vērtīgus augus, jūs saņemsiet nepatīkamu pārsteigumu, atklājot, ka tos ēd gliemeži, vai arī, ka tajos iemitinājušās skudras. Lai no tā izvairītos, podiņu var apsmērēt ar auduma gabalu, kas samitrināts etiķī. Atkārtojiet šo procesu ik pēc trim dienām: visi parazīti aizies, bet jūsu mīļie augi ziedēs!

avots

Pievienot komentāru