Bez kosmētikas sievietes somiņā vēl jābūt šiem astoņiem medikamentiem

Universālais līdzeklis – paracetamols.

Tās ir vispopulārākās zāles pasaulē. Uz to pamata ir radīti vairāki desmiti zāļu (Panadols, Efferalgāns).

Paracetamolam piemīt pretsāpju (zobu sāpes un galvassāpes), temperatūru samazinošs un nenozīmīgs pretiekaisuma efekts. Noteiktās devās tiek uzskatīts par drošu arī bērniem. Nedrīkst lietot cilvēki ar slimām aknām.

Ibuprofēnam piemīt labāks pretsāpju efekts, tomēr tiek atzīts par otrās vietas līdzekli drudža ārstēšanai bērniem un pieaugušajiem. Pirmajā vietā tomēr ir paracetamols, jo tas ir daudz efektīvāks.

Caureja – loperamīds. Iedarbības ziņā nav labāks par Imodiumu, bet ir vairākas reizes lētāks. Lietojiet 4 mg loperamīda izteiktas caurejas gadījumā, pēc tam 2 mg pēc katras šķidras caurejas. Hroniskas caurejas gadījumā bērniem, kuri vecāki par 5 gadiem, loperamīdu nozīmē ar diennakts devu 2 mg.

Alerģija – diazolīns. Iedarbojas ne sliktāk par populāro Eriusu. Ir viens no vecākajiem antihistamīnu preparātiem. Rada pret alerģijas, pret tūskas iedarbību, mazina sāpes vēderā un niezi. Kontrindikāciju praktiski nav. Bērnu diazolīns tiek ražots dražeju veidā ar 0,05 gramiem iedarbojošās vielas.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru