Kartupeļi mikroviļņu krāsnī

Cepti kartupeļi ir līderis starp piedevām. Tie burvīgi iederas to cilvēku ēdienkartē, kuri kaut kādu iemeslu dēļ ietur diētas, tie ir vienkārši pagatavojami un harmoniski papildina jebkuru otro ēdienu.

Liktos, kas gan var sabojāt iespaidu par tādu ēdienu? Atbilde ir vienkārša – tā pagatavošanas laiks.

Lai ceptu kartupeli¸vajag iepriekš uzkarsēt cepeškrāsni, un pēc tam gaidīt vēl stundu, kamēr tas būs gatavs. Bet, ko darīt, ja kartupelīti gribas jau tagad, bet gaidīt 40 – 60 minūtes nav spēka? Mēs pastāstīsim, pierakstiet recepti.

Sastāvdaļas

  • Kartupelis – 6 gabali
  • Burkāns – 2 gabali
  • Ķiploks – 3 daiviņas
  • Saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes
  • Sāls – Pēc garšas
  • Melnie pipari (malti) – Pēc garšas

Pagatavošana

  1. Nomazgājiet un notīriet kartupeļus un burkānus. Kartupeļus sagrieziet plānās  strēmelēs, kā kartupeļiem frī, bet burkānus sašķērējiet.
  2. Notīriet un sasmalciniet ķiplokus. Ielieciet kartupeļus un burkānus stikla traukā ar vāku, kas paredzēts lietošanai mikroviļņu krāsnī. Pievienojiet saulespuķu eļļu, sāli, piparus un ķiplokus. Visu kārtīgi samaisiet.
  3. Ielieciet trauku mikroviļņu krāsnī un cepiet 9 – 10 minūtes.

Apsveicam, lieliska piedeva uz ātru roku ir gatava! Ja jūs vēlaties, lai ēdiens būtu sātīgāks, ievietojiet sagrieztus dārzeņus dziļā traukā, apviļājiet tās mīļākajās garšvielās, un uz 5 minūtēm apklājiet bļodu ar pārtikas plēvi. Tāpat varat dārzeņus negriezt pārāk smalki, bet tad vajadzēs palielināt pagatavošanas laiku. Padalieties ar šo superīgo recepti ar saviem draugiem.

avots

Pievienot komentāru