Notiks pasaulē atzītu ekspertu diskusija “Tehnoloģijas Latvijas rītdienai”

15.februārī plkst. 18.00 jaunuzņēmumu koprades telpā “The Mill” uz sarunu par digitāli attīstītu pārvaldi Latvijā tiksies “TechHub Riga” līdzdibinātājs Ernests Štāls un “Knowledge Factory” īpašnieks Pāvils Jurjāns. Diskusiju moderēs Kustības “Par!” vadītājs Daniels Pavļuts.

Latvijas jaunuzņēmumu (angliski start-up) digitālie risinājumi gūst atzinību pasaulē, kamēr Latvijas pieredze ar “e-veselības” sistēmu uzrādīja valsts sektora nespēju izmantot inovatīvu un enerģisku pieeju. Digitāla un lietotājam ērta valsts pārvalde ievērojami samazina izmaksas. Tā arī veido taisnīgu sabiedrību, jo sistēma, ko iedzīvotāji un uzņēmumi var izmantot neatkarīgi no “pazīšanās” vai savas atrašanās vietas, nodrošina vienlīdzīgas iespējas.

Kustības “Par!” vadītājs Daniels Pavļuts: “Gan uzņēmumi, gan nevalstiskās organizācijas Latvijā izrāda apbrīnojamu spēju ieviest lietotājiem draudzīgas un efektīvas digitālās sistēmas. Valstij ir jāsper liels solis uz priekšu un, sadarbojoties ar nozares līderiem, jāveido pasaules labākajiem piemēriem atbilstoša digitālā pārvalde. Tas ir mūsu izdzīvošanas jautājums.”

Priekšlikumus modernai un digitālai valsts pārvaldei sniegs gan pasaulē, gan Latvijā atzīti nozares līderi un jaunuzņēmumu vadītāji – Ernests Štāls un Pāvils Jurjāns. Kustība “Par!” uz sarunu aicina arī medijus, interesentus un tehnoloģiju nozares entuziastus.

“Tehnoloģijas maina sabiedrību un procesus tajā. Domājot par attīstību, tam būtu jāatspoguļojas arī valsts ikdienas darbā,” norāda Ernests Štāls.

Digitāla valsts pārvalde, kas atbilst laikmeta piedāvātajām iespējām, ietver blokķēdes tehnoloģiju, atvērto datu sistēmu, referendumu un vēlēšanu veikšanu tiešsaistē, iespēju atrisināt administratīvos jautājumus valsts mājaslapās, tādējādi veidojot pamatus taisnīgai valstij. Igaunijas piemērs rāda, ka moderna un droša valsts pārvaldība paaugstina iedzīvotāju uzticību valsts institūcijām.

Ņemot vērā ierobežoto telpu, lūdzam pieteikt savu dalību šeit goo.gl/forms/uMMdNi81ziWxyaR02 vai sazinoties ar Amāliju Brūveri [email protected] / tālrunis 28608687.

Pievienot komentāru