Notiks diskusija par bērnu tiesību un pienākumu īstenošanu izglītības iestādes darba kontekstā

Rīt, 2019. gada 17. janvārī, plkst.11.00, Rīgā, Ūnijas ielā 93 (Rīgas 64.vidusskolā) notiks Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) un Latvijas izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) organizēta starpinstitūciju diskusija par bērnu tiesību un pienākumu īstenošanu izglītības iestādes darba kontekstā.

Jau ilgāku laiku izglītības iestādēs strādājošo vidū tiek aktualizēts jautājums par izglītojamo uzvedības normām izglītības iestādēs un ar to saistītajām problēmām. Balstoties uz saņemto informāciju no izglītības iestāžu vadītājiem un pedagogiem, LIZDA un LIVA Valdes pārstāvji identificējuši vairākus diskusijā apskatāmus problēmjautājumus: pieaugošā izglītojamo agresivitāte, izglītojamo, pedagogu un izglītības iestāžu vadītāju fiziskā drošība un nepieciešamība pēc profesionālā atbalsta pedagogiem, lai kvalitatīvi īstenotu iekļaujošo izglītību.

Diskusijā piedalīsies iesaistīto starpinstitūciju pārstāvji no Latvijas Republikas Tiesībsarga biroja (Laila Grāvere), Izglītības un zinātnes ministrijas (Ilze Seipule), Izglītības kvalitātes valsts dienesta (Maksims Platonovs, Inga Krastiņa un Aija Studente), RD Labklājības departamenta (Agnese Igaune), RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta (Inese Štekele un Iveta Grāvīte), Rīgas Sociālais dienesta (Inga Ozola), Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (Renāte Alberga), Rīgas bāriņtiesas (Aivars Krasnogolovs), Rīgas pašvaldības policijas (Lauris Kudiņš un Aija Lilienfelde), RSU Psihosomatikas un psihoterapijas klīnikas (prof. Dr.med. Gunta Ancāne) un Latvijas Autisma apvienības (Līga Bērziņa).

Pievienot komentāru