Nestādiet šos augus blakus rozēm: “slikto kaimiņu” saraksts

Ir vērts arī saprast, ka kopā ar rozēm puķu dobē var stādīt arī noderīgus garšaugus – timiānu, lavandu, salviju, pelašķus vai piparmētras. Garšaugi ne tikai radīs apburošu kompozīciju uz vietas, bet arī pasargās maigo rozi no kukaiņu uzbrukumiem.

Lasi vēl: Vai jūsu apavi berž? Vienkārši paņemiet āmuru, un rezultāti jūs pārsteigs

Vai blakus rozēm var stādīt peonijas?

Organizējot kopīgus stādījumus, ir jāprot noteikt dominējošos augus. Viens no tādiem piemēriem ir peonija – tā tāpat kā roze aktīvi attīstās, tai ir spēcīgas saknes un lieli ziedi. Attiecīgi labāk ir izvēlēties mazāk agresīvu kaimiņu un nestādīt rozi un peoniju blakus vienu otrai. Ja patiešām vēlaties šādus augus dārzā, tad novietojiet tos tālu vienu no otra, samazinot konkurences risku.

Vai krizantēmas var stādīt blakus rozēm?

Lai savā zemes gabalā izveidotu bagātīgi iekrāsotu apstādījumu, ņemiet vērā katra zieda īpašības. Pirmā atšķirība attiecas uz augsni – rozēm nepieciešama skābāka augsne nekā krizantēmām, tāpēc augsne būs jāpaskābina. Otra lieta, par ko jādomā, ir laistīšanas grafiks. Rozes jāmitrina biežāk, bet krizantēmas var paciest sausuma periodus. Nodrošiniet katram floras veidam piemērotus apstākļus, un tad jums būs krāšņa puķu dobe.

Leave a Comment