Nekad to nedariet: kāpēc gultas veļu nevajadzētu gludināt

Ikdienas dzīves organizācija laika gaitā mainās, tāpēc saimnieces pārskata savus uzskatus par dažiem procesiem, piemēram, gultas veļas gludināšanu. Noskaidrosim sīkāk, vai ir iespējams negludināt gultas veļu.

Šim procesam ir gan plusi, gan mīnusi. Viens no acīmredzamiem plusiem ir estētika. Pedantiskiem cilvēkiem ir svarīgi redzēt perfekti izgludinātu veļu. Tomēr gludināšanas process ir ļoti laikietilpīgs, un audums miega laikā saburzīsies. Tāpēc saimnieces ir sapratušas, ka gultasveļa nav jāgludina.

Kāpēc gultas veļu nedrīkst gludināt?

Jebkuriem audumiem gludināšanas laikā samazinās hidroskopiskā funkcija, tāpēc tie sliktāk uzsūc mitrumu. Miegs tiks traucēts, jo audums vairs nespēs nodrošināt normālu ķermeņa temperatūras režīmu.

Ir vēl viens fakts, kāpēc nav ieteicams gludināt gultas veļu. Proti, gludināšanas procesā uzkrājas statiskā elektrība. Daudziem cilvēkiem ir neērti gulēt, ietinoties šādā gultasveļā.

Ja krokas jūs pārāk kaitina, ir vairāki veidi, kā izlīdzināt gultasveļu. Lai izvairītos no nevēlamām grumbiņām, ieteicams žāvēšanas laikā to vienmērīgi pakārt, pirms tam to sakratot.

Turklāt modernās veļasmašīnas bieži vien ir aprīkotas ar žāvēšanas vai gludināšanas režīmiem. Izmantojiet šīs funkcijas, pievienojot kondicionieri vai ūdens mīkstinātāju.

Lasi vēl: Tu nekad to vairs nedarīsi kā iepriekš! Ģeniāls triks – kā nolobīt no olas čaumalu 2 sekunžu laikā!

Kādu gultas veļu nedrīkst gludināt?

Dabīgiem audumiem pēc mazgāšanas parasti ir vairāk grumbu nekā sintētiskiem. Tāpēc, ja auduma sastāvs ir sintētisks, tas pēc mazgāšanas saglabās taisnu formu.

Jūs varat izvairīties gludināt veļu, kas izgatavota no šādiem materiāliem: perkals, kokvilnas, poplīns un mikrošķiedras.

Šie audumi pēc mazgāšanas saglabā savu formu, un tos nav nepieciešams papildus gludināt. Turklāt gludeklis var sabojāt to priekšrocības.

 

Leave a Comment