Neizsakāmi gardi un ļoti ātri pagatavojami; Auzu pārslu cepumi bez gluētna

Citu dienu man uzrakstīja lasītāja Svetlana ar lūgumu pēc liesiem un bezglutēna cepumiem.

Viņas vēlme pēc veselīgām un garšīgām uzkodām mani iedvesmoja, tāpēc ar prieku dalīšos ar recepti auzu pārslu cepumiem, kas nesatur kviešu miltus. Šī recepte ir ideāli piemērota tiem, kuri vēlas izvairīties no glutēna vai vienkārši meklē vieglāku cepumu alternatīvu.

Receptē kviešu miltu vietā tiek izmantotas auzu pārslas, kas nodrošina cepumiem gan vieglu tekstūru, gan patīkamu garšu.

Olu aizstājēju lomu šeit spēlē izmērcētas linu sēklas, kas cepumiem piešķir vieglu riekstu garšu un palīdz tos saistīt kopā.

Ja jums nav nepieciešamības aizstāt olas, mīklā varat pievienot divas C-1 kategorijas olas, kas piešķirs cepumiem papildus bagātību un mīkstumu.

Papildus tam, ja jūs vai jūsu tuvinieki esat jutīgi pret noteiktiem alerģēniem, piemēram, šokolādi vai riekstiem, tos viegli var aizstāt ar žāvētiem augļiem, piemēram, rozīnēm, kaltētiem ķiršiem vai dzērvenēm. Tas piešķirs cepumiem ne tikai saldumu, bet arī nedaudz svaiguma un augļu notis.

Šie auzu pārslu cepumi ir lieliska izvēle gan ikdienas uzkodām, gan īpašiem gadījumiem, kad vēlaties iepriecināt savus mīļos ar kaut ko veselīgu un garšīgu.

Sastāvdaļas 12 gabaliņiem :linu sēklas 2 ēd.k. ūdens 90 ml. auzu pārslas 75 grami auzu pārslas 150 grami kukurūzas ciete 20 grami cepamais pulveris 1/2 tējk. soda 1/4 tējk. sāls 1/4 tējk. cukurs 150 grami vaniļas cukurs 1 tējk. augu eļļa 100 grami Papildinājumi tumšā šokolāde 75 grami valrieksti 50 grami

Ēdienu gatavošanas recepte : Kafijas dzirnaviņās samaļ linu sēklas.

Piepildiet ar vārītu vai pudelēs pildītu ūdeni istabas temperatūrā un atstājiet 15 minūtes.

Sajauc auzu pārslas un miltus, pievieno cieti, sodu, sāli un cepamo pulveri. Sajauc.

Apvienojiet izmērcētas linsēklas, augu eļļu, parasto un vaniļas cukuru. Samaisiet līdz gludai.

Sajauciet sausās un mitrās sastāvdaļas un pievienojiet šokolādi un riekstus. Sajauc mīklu.

Pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz pusstundu. Tad ņem ārā, veido bumbiņas, liek uz cepešpannas un saplacina ar plaukstu.

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15-18 minūtes, līdz malas ir brūnas. Atdzesē un pasniedz.

Leave a Comment