Nedariet to 7. jūnijā, lai nezaudētu naudu un mīļoto: šī diena īr ļoti īpaša, tā uzskatīja mūsu senči

Tika uzskatīts, ka kopš šīs dienas uz zemes beidzot sāk valdīt īstā vasara – ar siltumu, pērkona negaisiem, ziediem un zālēm, kas nozīmēja, ka aukstums un sals tagad atkāpjas līdz rudenim. Cilvēki mēdza teikt: “Rožu ziedi – gada sārtums vada”.

7. jūnijā zemnieki vēroja pie mājām augošās mežrozītes. Ja tā bagātīgi zied, tad ģimenē visu gadu būs miers un labklājība. Maz ziedu – zīme, ka var būt nepatikšanas. Saskaņā ar tradīcijām no mežrozēm vajadzēja prasīt, lai atbrīvotos no visām bēdām un pāridarījumiem, atjaunotu garīgo līdzsvaru un mieru.

Novērtēja arī mežrozīšu ārs****ās īpašības. Ar ziedlapiņām ārs** br***, ar ziedos vārīta medus palīdzību attīra as***, ar novārījumu ār***a sa*******anos. Meitenes mazgāja sejas ar ūdeni, kas pildīts ar mežrozēm, lai tās kļūtu baltas.

7. jūnijs biškopjiem ir īpaša diena. Viņi rūpīgi vēroja bišu uzvedību. Agrīna saimju izlidošana solīja labu medus ražu.

Zvejnieki bišu dravu ziedēšanu interpretēja savādāk – viņi devās zvejot asarus.

Šajā dienā bija stingri aizliegts noplūkt mežrozīšu ziedus. Tiem, kuri pārkāpa aizliegumu, draudēja mīļotā cilvēka zaudējums vai smaga šķiršanās, ar ko būtu ļoti grūti tikt galā.

Šajā dienā arī nedrīkst mājās novietot vāzes ar ziediem, citādi, tiem izžūstot, sāks pasliktināties ģimenes attiecības.

Nav iespējams turpināt ceļu, ja pāri ceļam ir pārskrējis melns suns – pretējā gadījumā nepatikšanas jūs pārsteigs. Jo lielāks suns, jo briesmīgāk no tā gaidīt nepatikšanas.

Lasi vēl: Visi mūsu ciemiņi uzskata, ka šie ir ideāli salāti: katrs, kurš pagaršo, vienmēr prasa recepti

Nevajadzētu sūdzēties citiem cilvēkiem par savām problēmām, nepatikšanām, nelaimēm, neveiksmēm dzīvē – situācija var kļūt vēl sliktāka. Sākās vasara, un visas rūpes bija jāatlaiž. Pretējā gadījumā ilgas ieilgs līdz dziļam rudenim, uzskatīja senči.

Aizdot nav atļauts – nauda netiks atdota, tā vietā jūs varat saņemt ienaidnieku. Tāpat nedrīkst aizņemties naudu, jo būs lielas problēmas ar tās atdošanu, var zaudēt labu draugu vai radinieku labvēlību. Taču atdot naudu šādā dienā vai saņemt parādu atmaksu ir veiksme finanšu jomā.

Šī nav laba diena lieliem tēriņiem. Nepamatoti pirkumi neizdosies. Izņēmums ir patiešām nepieciešamas lietas. Ja mēģināsiet ietaupīt naudu, budžets drīz dubultosies vai trīskāršosies.

Bija aizliegts rīkot lielu mazgāšanos, īpaši ar rokām, apmeklēt dušu vai vannu – senči uzskatīja, ka tā var nomazgāt laimi. Aizliegts steigties, izrādīt steigu – neizdošanās, situācija kļūs vēl sarežģītāka un juceklīgāka.

 

Leave a Comment