Nebojājas un nezaudē garšu: septiņi populāri banānu uzglabāšanas veidi

Īpašā piekarināmā grozā

Ja jūsu virtuvē ir vieta, kur piekārt grozu, varat to izmantot banānu uzglabāšanai. Šādā veidā jūs nodrošināsiet, ka banāniem no visām pusēm ir vienmērīga gaisa piekļuve, un novērsīsiet, ka banāni spiežas viens pret otru. Jūs arī atbrīvosieties no augļu mušiņām, kas labprāt uzlien uz pārgatavojušiem augļiem.

Īpašā banānu turētājā

Šis ir vēl viens veids, kā piekārt banānus virtuvē, ja jums nav vietas grozam. Banānu turētājs ir metāla vai plastmasas konstrukcija ar āķi galā, uz kura var piekārt banānu ķekaru. Līdzīgi kā ar grozu, tas nodrošinās banāniem labu vēdināšanu un novērsīs to bojāšanos.

Saldētavā

Ja vēlaties banānus saglabāt uz ilgu laiku, varat tos sasaldēt. Lai to izdarītu, banāni jānomizo, jāsagriež gabaliņos un jāievieto cieši noslēgtā plastmasas traukā vai maisiņā. Saldētus banānus var izmantot, lai pagatavotu kokteiļus, saldējumu, pīrāgus un citus desertus.

Žāvētā veidā

Ja jums patīk žāvēti augļi, banānus varat pārvērst par garšīgu un veselīgu uzkodu. Lai to izdarītu, banāni jāsagriež plānos riņķos, jānovieto uz cepšanas paplātes, pēc vēlēšanās jāpārkaisa ar cukuru vai medu un jāieliek cepeškrāsnī uz dažām stundām zemā temperatūrā. Žāvētus banānus var uzglabāt stikla burkā vai plastmasas traukā un lietot jebkurā laikā.

 

 

Leave a Comment