Nebojājas un nezaudē garšu: septiņi populāri banānu uzglabāšanas veidi

Eksperti ir pārbaudījuši banānu uzglabāšanas metodes un noskaidrotas tās, kas visilgāk saglabā augļus labā formā.

Banāni ir viens no populārākajiem augļiem pasaulē, taču to uzglabāšana var būt izaicinājums. Ja vēlaties, lai banāni pēc iespējas ilgāk saglabātos svaigi un apetīti rosinoši, jums jāzina daži noslēpumi.

Septiņi populāri banānu uzglabāšanas veidi, kas palīdzēs izvairīties no to bojāšanās un garšas zuduma

Banānu uzglabāšana uz virtuves letes

Šis ir visvienkāršākais un visizplatītākais banānu uzglabāšanas veids, un tas ir piemērots tiem, kas banānus gatavojas apēst dažu dienu laikā. Vienkārši novietojiet banānus uz tīras un sausas virsmas, izvairoties no tiešiem saules stariem un sildierīcēm. Banāni pakāpeniski nogatavosies un mainīs krāsu no zaļas uz dzeltenu un pēc tam uz brūnu. Jo tumšāka ir banāna miziņa, jo vairāk cukura un mīkstāks mīkstums.

Papīra maisiņā

Ja vēlaties paātrināt banānu nogatavošanos, varat tos ievietot papīra maisiņā un malas sarullēt. Papīrs aizturēs etilēnu – banānu izdalīto gāzi, kas palīdz banāniem nogatavoties. Šādā maisiņā banāni nogatavojas ātrāk nekā uz galda, tāpēc pārbaudiet tos katru dienu, lai nepalaistu garām pareizo gatavības pakāpi.

Lasi vēl: Kā iemīlēties sevī “līdz ausīm”: padomi, kas patiešām strādā

Ledusskapī

Ja vēlaties palēnināt banānu nogatavošanos, varat tos ievietot ledusskapī. Zemā temperatūra apturēs nogatavošanās procesu un banāni ilgāk saglabāsies svaigi. Tomēr jāņem vērā, ka ledusskapī banānu miza var kļūt tumšāka, taču tas neietekmēs mīkstuma kvalitāti.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment