Ne gramu vairāk: cik daudz pulvera nepieciešams vienai mazgāšanai

Mēs jums pastāstīsim, kāds ir labākais pulvera patēriņš 1 mazgāšanai un kāpēc nevajadzētu pievienot vairāk par normu.

Ļoti bieži mēs mazgājam veļu pēc principa: vairāk pievienota mazgāšanas līdzekļa – labāk izmazgās. Un mēs ļoti kļūdāmies. Lielam veļas pulvera daudzumam var būt nopietna ietekme uz izmazgātās veļas un veļas mašīnas kvalitāti. Sapratīsim, cik gramu pulvera vienai veļas mazgāšanai patiešām nepieciešams un no kā šis daudzums ir atkarīgs.

Cik daudz pulvera jāizmanto vienai mazgāšanai

Ja pulveris būs daudz, tad pēc šādas mazgāšanas uz lietām, visticamāk, būs bālganas svītras, tās kļūs cietas un ar asu smaržu, turklāt tas var aizsērēt veļas mašīnas trauku, un no cilindra būs nepatīkama smaka. Un, protams, labs pulveris šobrīd nav pārāk lēts, tāpēc tā lietošana “pa labi un pa kreisi” nav pārāk racionāla.

Ideālā šī mazgāšanas līdzekļa proporcija: apmēram 1 ēdamkarote litrā uz 1 kg sausas veļas. Tas nozīmē, cik daudz pulvera nepieciešams 5 kg veļas? Atbilde: 5 ēdamkarotes, bet ar piebildi, ka veļa nav ļoti netīra un ūdens ir mīksts.

Ja veļa ir stipri netīra, ūdens ir ļoti ciets, tad daudzums jāpalielina, izmantojot 2 ēdamkarotes lmazgāšanas līdzekļa uz 1 kg veļas.

Lasi vēl: Vistas kotletes tomātu mērcē: lielisks papildinājums pie jebkura ēdiena

Ir svarīgi koncentrēties uz šiem parametriem, nevis uz maksimāli iespējamo veļas mašīnas cilindra noslodzi, saskaņā ar principu – vairāk cilindra nozīmē vairāk pulvera. Ja jūs, piemēram, šaubāties, cik daudz pulvera ievietot veļas mašīnā uz 6 kg, labāk nosveriet netīro veļu, ja izrādīsies, ka tā ir mazāka par 6 kg, tad arī mazgāšanas līdzekļa daudzums būs mazāks.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Cik daudz veļas pulvera ir ēdamkarote?

Nav nepieciešams mērīt līdzekļus ēdamkarotēs – var izmantot speciālu mērkaroti vai dozatoru. Bet ir jāvadās no tā, ka parastā ēdamkarote – apmēram 25 g pulvera.

Leave a Comment