Mitsubishi Motors pievienosies Honda-Nissan aliansei

Japānas Mitsubishi Motors gatavojas pievienoties Honda Motor un Nissan Motor aliansei, izveidojot apvienību starp autoražotājiem, kuru kopējais pārdoto automobiļu apjoms pārsniedz 8 miljonus.

Mitsubishi Motors, kas 34 % pieder Nissan, sadarbosies ar Honda un Nissan, lai precizētu stratēģiskās partnerības detaļas, norādīja Nikkei, piebilstot, ka trīs uzņēmumi plāno standartizēt automobiļos uzstādīto programmatūru, kas kontrolē automašīnas.

Mitsubishi Motors atteicās komentēt šo ziņojumu, savukārt Nissan preses pārstāvis tikai norādīja, ka ziņojums nav balstīts uz kaut ko, ko kāds no uzņēmumiem būtu paziņojis. Honda pārstāvji neatbildēja uz lūgumu sniegt komentārus.

Nissan, kas ir Japānas trešais lielākais autoražotājs, pastāvīgi zaudē tirgus daļu divos lielākajos tirgos – ASV un Ķīnā, kas kopā veido pusi no tā globālā pārdošanas apjoma gadā līdz martam.

25.jūlijā uzņēmums samazināja savu gada prognozi pēc tam, kad lielā cenu samazināšana ASV gandrīz pilnībā iznīcināja tā pirmā ceturkšņa peļņu.

Nisan un Honda martā paziņoja, ka apsver stratēģisku partnerību, lai sadarbotos elektrisko transportlīdzekļu komponentu ražošanā un mākslīgā intelekta izmantošanā automobiļu programmatūras platformās.

Mitsubishi Motors jau ir daļa no ilgstošas alianses ar Nissan un Francijas Renault, ko tīs autoražotāji pagājušajā gadā vienojās pārstrukturēt, cenšoties panākt mazāku, bet pragmatiskāku un elastīgāku partnerību.

Sadarbība starp Nissan, Honda un Mitsubishi Motors varētu palīdzēt Japānas autoražotājiem samazināt izmaksas un nostiprināt spēkus, lai cīnītos ar spēcīgu konkurenci elektrisko transportlīdzekļu jomā, kurā dominē tādi uzņēmumi kā Ķīnas BYD un Tesla.

Ķīnā, kas ir pasaulē lielākais automobiļu tirgus, japāņu zīmoli iepriekš bija spēcīgi, bet tagad tie cīnās ar vietējiem autoražotājiem, kas strauji palielinājuši ražošanu un iekarojuši patērētājus ar lētiem, ar programmatūru aprīkotiem automobiļiem.

Leave a Comment