Meteorologi Steidzami brīdina! “Šodien no 13:00 līdz 20:00 gaidāma stipra un ilgstoša snigšana”

Agri no rīta paziņots, ka jau tuvākajās stundās sagaidāma spēcīga snigšana un šajā gadījumā runa nav tikai par spēcīgu snigšanu, bet arī ilgstošu snigšanu. Tas oktobra beigās radīs ievērojami neizpratni par to, ka pēc tik silta laika pēkšņi parādīsies pamatīga sniega kārta. Tomēr jau laikus jāaplūko par ko brīdinājuši meteorologi.

Stipra snigšana ir dabas parādība, kas norisinās, kad liela daudzums sniega kritās īsā laikā. Tas var radīt daudz dažādu ietekmju un sekas atkarībā no apstākļiem un teritorijas. Šeit ir daži aspekti, kas raksturo stipru snigšanu:

  1. Intensitāte: Stipra snigšana ir raksturīga ātrai un pastāvīgai sniega krišanai lielā apjomā īsā laikā. Šādos gadījumos var rasties lieli sniega nogruvumi, un sniega kritums notiek ātri un bieži ar satriecošu intensitāti.
  2. Redzamība: Stiprā snigšana samazina redzamību, jo liels sniega daudzums var iepakot ceļu un novērst iespēju redzēt tālu. Tas rada bīstamas ceļošanas apstākļus un var izraisīt negadījumus.
  3. Sniega uzkrāšanās: Ilgstoša un stipra snigšana var izraisīt sniega uzkrāšanos uz ceļiem, jumtiem un citām struktūrām, kas var radīt bīstamas situācijas un īpašu tīrīšanas darbus.
  4. Satiksmes traucējumi: Stipra snigšana bieži izraisa satiksmes traucējumus. Ceļi var kļūt bīstami, un transportlīdzekļi var nonākt grūtībās vai pat iesisties. Taču tagad atpakaļ pie tā, ko paziņojuši meteorologi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĻMC) izsludinājis dzelteno brīdinājumu par ilgstošu snigšanu valsts dienvidaustrumu daļā. Latvijas universitātes meteoroloģijas dienests ziņo, ka ceturtdien laikā no pusdienlaika līdz 20 stundām gaidāma ilgstoša snigšana, kā rezultātā atsevišķos rajonos būs izveidojusies sniega kārta no 2 līdz 4 centimetriem bieza.
Snigšanas sezonā būs pasliktināta redzamība un ceļi būs slideni.

Kā jau bija gaidāms, ceturtdienas vakarā lielākajā daļā Latgales un Vidzemes temperatūra pazemināsies līdz 0..-3 grādiem, prognozē meteorologi. Pārējā valsts daļā temperatūra pazemināsies līdz 0..+3 grādiem. Latvijas rietumu un dienvidu rajonos palaikam līs un snigs.

Turpmākajā diennaktī austrumu vējš saglabāsies vienmērīgs, bet brāzmās sasniegs 8-13 metrus sekundē. Ceturtdien būs mākoņaina diena. Sākot no valsts dienvidu daļas, daudzviet gaidāmi nelieli nokrišņi un sniegs, atsevišķos rajonos dienvidu rajonos ievērojami snigs. Gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi.

Šodien Rīgā joprojām tiek prognozēts apmācies laiks, gaidāmi nelieli nokrišņi. Ceturtdienas vakarā gaidāms neliels sniegs. Pūtot tipiskam austrumu vējam, gaisa temperatūra dienā un naktī būs 0..+3 grādi.

Tuvākajā diennaktī atsevišķās ceļu vietās var veidoties apledojums, bet ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu daudzviet valstī ceļi kļūs slideni un sniegs, prognozē sinoptiķi.

Leave a Comment