”Maxima” uzsāk kampaņu, lai savos veikalos veicinātu bio atkritumu šķirošanu

Rīgas domes veiktās kampaņas “#biovaig” ietvaros “Maxima Latvija”, kas rūpējas par vidi un ilgtspējīgu paradumu ieviešanu visu savu iedzīvotāju ikdienā, veicina dabai draudzīgu atkritumu šķirošanu. Veicināsim otrreizējo atkritumu izvešanu, lai aicinātu iedzīvotājus pārskatīt savus dzīvesveida paradumus.

Šīs iniciatīvas ietvaros uz laiku Maxima veikalos tiks ieviests jauns papīra maisiņu dizains, lai informētu pircējus par bioloģiskajiem atkritumiem un izglītotu par to šķirošanas iespējām. Papīra maisiņi ar īpašu dizainu tiek pārdoti 88 Maxima veikalos Rīgā un Rīgas reģionā.

Atkritumu šķirošana un pārstrāde ir būtiska vides ilgtspējības veicināšanai. Pareizi šķirojot atkritumus, mēs varam radīt pozitīvas pārmaiņas savā ikdienā un sabiedrībā kopumā. Tas ietver materiālu pārstrādi un resursu samazināšanu jaunu produktu ražošanai, kā arī tīras vides veicināšanu.

Lai gan bioatkritumi nav jauns atkritumu veids, to dalītā savākšana pakāpeniski tiek ieviesta. “Maxima Latvija” strādā arī pie atkritumu šķirošanas paradumu veicināšanas sabiedrībā, tāpēc aicinām ikvienu pievērst uzmanību savām ikdienas aktivitātēm un pieņemt jaunus, videi draudzīgus ieradumus.

Jauno “Maxima” papīra maisiņu dizainā iekļauta informācija par to, kāda veida bioloģiskos atkritumus var šķirot bioloģisko atkritumu konteineros un citās tam paredzētās vietās. Bioloģiskie atkritumi ietver tādus priekšmetus kā augļi un dārzeņi, olu čaumalas, kafijas biezumi, gaļa, zivju atliekas un dārza atkritumi.

Akcija norisināsies no janvāra līdz februāra vidum, un tajā varēs iegādāties īpaši izstrādātas somas par cenu 0,19 eiro. Somas būs pieejamas vietās Rīgā, Mārupē, Ogrē, Siguldā, Salaspilī, Ādažos, Ķekavā, Lielvārdē, Ikšķilē un Olainē.

Papildus jaunai iniciatīvai “Maxima Latvija” aktīvi strādā ar partneriem, lai samazinātu atkritumu daudzumu un palielinātu pārstrādi. “Maxima Latvija” nodrošina plašu depozīta punktu klāstu otrreizējai pārstrādei, visā valstī izvietoti 136 punkti.

Tāpat pircēji “Maxima” veikalos var nodot otrreizējai pārstrādei nolietotās baterijas un mazo sadzīves tehniku. Pagājušajā gadā mobilajā lietotnē Maxima tika ieviesta digitālā kvīšu funkcija, lai aizstātu drukātos čekus.

Pievienot komentāru