Mājas līdzekļi pret piena sēnīti

Tējas koka eļļa

Tā ir ēteriskā eļļa, kas iegūta tvaika ceļā no tējas koka, kura dzimtene ir Austrālija un kuru jau sen izmanto tradicionālajā medicīnā. Laboratorijā ir pierādīts, ka tā destabilizē šūnu membrānu (apvalku), kurā dzīvo baktērijas un sēnītes, radot atveres, caur kurām iekļūt dzīvībai svarīgiem šūnu orgāniem.

Lasi vēl: Var ēst daudz, nepieņemoties svarā: trīs pārtikas produkti, kas sadedzina taukus

Labi pierādījumi par tējas eļļas priekšrocībām ir iegūti eksperimentos ar dzīvniekiem: kad grauzēju modeļi tika inficēti ar piena sēnīti, tējas koka eļļa efektīvi paātrināja atveseļošanās gaitu. Dzīvnieku modeļi nav pilnīgi ticami pierādījumi, taču šī joprojām ir daudzsološa joma turpmākajiem pētījumiem. Ir ziņots par blakusparādībām, piemēram, alerģiskām reakcijām un ādas kairinājumu.

Jogurts

Veselām sievietēm ideālā gadījumā intīmās zonas florā dominējošās baktērijas ir laktobacillas. Šī mikrobioma nelīdzsvarotība var predisponēt sievietes uz sēnīšu infekciju; laktobacilu baktērijas reproduktīvajā traktā rada dabisku skābes līdzsvaru, kas palīdz novērst infekciju, teorētiski līdzīgi kā jau apspriestā borskābes terapija.

Pastāv teorija, ka ar laktobacilām bagāta jogurta lietošana uzturā vai pat tā tieša uzklāšana problēmzonā var novērst piena sēnīti.

 

 

 

Leave a Comment