Luminor pievienojas pārmaiņu vadītājs Indreks Heinlū

Šonedēļ Luminor komandai pievienojās Indreks Heinlū (Indrek Heinloo), kurš 12 gadus ir darbojies kā biznesa konsultants un uzņēmumu vadītājs dažādās pasaules vietās gan Eiropā, gan Āzijā un Āfrikā. Luminor viņš vadīs programmu, kuras mērķis ir modernizēt tehnisko platformu un attīstīt mūsdienīgus digitālos risinājumus.

“Luminor ir finanšu pakalpojumu sniedzējs ar vietējo pārvaldību un lēmumu pieņemšanu uzņēmumiem un uzņēmīgiem cilvēkiem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Tuvākajos gados mēs plānojam kļūt par pilnībā digitalizētu jaunākās paaudzes finanšu partneri. Priecājos, ka Indreks Heinlū, kuram ir daudzveidīga un plaša pieredze uzņēmējdarbības stratēģiju izstrādē un ieviešanā, pievienosies mums, lai palīdzētu īstenot Luminor mērķus,” saka Luminor Group AB izpilddirektors Erki Rāsuke (Erkki Raasuke).

Indrekam Heinlū ir bagāta pieredze, tostarp Skotijas Karaliskajā bankā (Royal Bank of Scotland), kas ir viena no Apvienotās Karalistes svarīgākajām bankām, kur viņš strādāja pie reformu plāna izstrādes un īstenošanas pēc 2008. gada ekonomiskās krīzes.

Viņš ir konsultējis arī bankas dažādās Āfrikas valstīs, kur lielākais izaicinājums bija uzņēmējdarbības prasmju trūkums un vājā pārvaldība. Tāpat viņš ir strādājis ar Āfrikas lielāko e-komercijas kompāniju Jumia Group, kur viņš vadīja loģistikas tehnoloģiskās platformas pilnīgu reorganizāciju laikā, kad uzņēmums palielināja savu mērķa tirgu skaitu no 5 līdz 15. Viņš ir konsultējis arī Rietumāfrikas lielāko tranzīta loģistikas uzņēmumu GMT Nigeria, kurā viņš kā uzņēmuma ģenerāldirektors vadīja reorganizācijas procesus pēc Nigērijas ekonomiskās krīzes.

“Lielākais izaicinājums banku nozarē šobrīd ir spēja atteikties no konservatīvās pieejas, kas orientēta uz produktiem un pakalpojumiem, un virzīties uz inovatīviem risinājumiem, kuri pēc iespējas vairāk atbilst klientu vajadzībām. Luminor tieši to arī dara,” saka Indreks Heinlū.

Pēc viņa teiktā, izaicinājumi, kas būtu līdzīgi Luminor modernizācijas procesam, Baltijas valstu tirgū ir reti sastopami. “Es priecājos, ka varu izmantot savu starptautisko pieredzi, lai radītu vērtību mana vietējā reģiona tirgū.”

“Pēdējo mēnešu laikā Luminor ir izveidojusies ļoti spēcīga komanda, kas jau aktīvi strādā pie darbības atjaunošanas; vienlaikus mēs joprojām turpinām meklēt jaunus un talantīgus cilvēkus. Mans pienākums ir vadīt pārmaiņu ieviešanu un koordinēt struktūrvienību darbu tā, lai mēs konsekventi virzītos uz savu mērķu sasniegšanu un izmantotu tam vispiemērotākos resursus,” viņš piebilda.

Indreka Heinlū profesionālā pieredze

• GMT Nigeria ģenerāldirektors Lagosā (2017.-2018.)

• Jumia Group loģistikas direktors Parīzē, Porto, Lagosā, Kairā, Nairobi (2013.-2016.)

• Vadošais konsultants un jaunākais partneris McKinsey & Company pārstāvniecībā Lagosā (2010.-2013.)

• Konsultants McKinsey & Company pārstāvniecībās Stokholmā un Londonā (2007.-2009.)

• Hansabank Finanšu kontroles un biznesa informācijas daļas vadītājs (2002.-2006.)

Indreks Heinlū ir ieguvis bakalaura grādu Rīgas Ekonomikas augstskolā un maģistra grādu Stokholmas Ekonomikas augstskolā (Stokholma).

Papildu informācija:

Lita Juberte-Krūmiņa

Sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: 2 514 5203

E-pasta adrese: [email protected]

Leave a Comment