LNSO pašus mazākos klausītājus iepriecinās ar “Dzīvnieku karnevālu”

Šo sestdien, 2. februārī, Lielajā ģildē norisināsies šosezon jau trešais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncerts, kura galvenais varonis ir bērnu iemīļotais tēls LeNeSOns.

Koncertā būs iespēja klausīties franču komponista Kamila Sensānsa “Dzīvnieku karnevālu”, kā arī jaunā latviešu komponista Jēkaba Bernāta skaņdarbu “Dzīvnieku karnevāls 2.0”. Starpbrīžos bērni varēs iejusties karnevālā, veidojot maskas, kā arī iepazīstoties ar mūzikas instrumentiem. Koncertcikls paredzēts bērniem no 5 līdz 10 gadu vecumam. Katra programma tiek iestudēta un izrādīta gan latviešu, gan krievu valodā.

Franču romantisma komponista Kamila Sensānsa (1835–1921) humoristiskā muzikālā svīta “Dzīvnieku karnevāls” ir viens no visu laiku populārākajiem simfoniskajiem darbiem. Katra no 14 daļām reprezentē citu dzīvnieku – lauvu, ēzeli, ziloni, gulbi un citus. Pats Sensānss ir jokojis, ka visbīstamākie zvēri ir pianisti. Mūzika ir skaista, jautra un mazliet arī nopietna. Cikla slavenākā daļa ir “Gulbis” – ar nomierinošo čella skaņu tā reprezentē putnu vieglo slīdēšanu pa ūdens virsmu, savukārt mainīgie klavieru akordi rāda, kā gulbis zem ūdens neatlaidīgi kuļ pleznas.

Koncerta otrajā daļā dzirdēsim jaunā latviešu komponista Jēkaba Bernāta skaņdarbu “Dzīvnieku karnevāls 2.0”, kura tapšanu veicinājis Kamila Sensānsa šedevrs. Franču autora skaņdarbā atspoguļoti eksotiskāki dzīvnieki, savukārt latviešu mākslinieku iedvesmojusi pašmāju lauku sēta, roņi un lāči.

Atbalstot daudzbērnu ģimenes, piedāvājam 30% atlaidi 3+ Goda ģimenes karšu īpašniekiem.

Pielikumā atradīsiet preses relīzi un publicitātes attēlus. Būsim pateicīgi, ja radīsiet iespēju šo informāciju atspoguļot

Leave a Comment