Lietas, kas palīdzēs jums tikt galā ar jebkuru situāciju: 5 psihologa triki

Noliekšanās uz priekšu

Ja sarunas laikā persona noliecas uz priekšu, tas var liecināt, ka tā ir ieinteresēta par tēmu vai jums. Tas var liecināt arī par atvērtību un vēlmi turpināt dialogu.

Pauze

Ja tikko esat kādam uzdevis jautājumus un neesat apmierināts ar atbildi, nepārtrauciet sarunu. Vienkārši pagaidiet un ļaujiet sarunu biedram izvērst savu atbildi. Iespējams, persona izjutīs nepieciešamību paplašināt jūsu domas vai sniegt detalizētāku atbildi.

Metode “Kāja durvīs”

Šī tehnika sastāv no tā, ka vispirms lūdziet personai izpildīt nelielu lūgumu vai pakalpojumu, ko var viegli izpildīt. Pēc tam, kad viņš vai viņa piekrīt, jūs varat piedāvāt nozīmīgāku lūgumu. Cilvēki, kas piekrituši pirmajam lūgumam, konsekvences principa dēļ biežāk piekritīs turpmākajiem lūgumiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

Šie psiholoģiskie paņēmieni var būt noderīgi dažādās situācijās, kurās ir svarīga spēja ietekmēt citus. Tās palīdz labāk izprast sarunu biedru uzvedību un reakciju un atrast veidus, kā efektīvi mijiedarboties.

 

Leave a Comment