Liellopu gaļa sautēta ar saulē kaltētiem tomātiem

Daudzi mani lasītāji pēdējā laikā komentāros izteikuši sūdzības, ka manas receptes pārsvarā sastāv no mājputnu vai cūkgaļas ēdieniem, un ka es pārāk reti gatavoju liellopa vai teļa gaļu.

Tomēr es vēlos atgādināt, ka tas ne vienmēr ir tā! Lai gan liellopa gaļas ēdieni parādās retāk, manā virtuvē tā noteikti tiek izmantota, un, kad es gatavoju, tas notiek ar lielu rūpību un mīlestību pret procesu.

Piemēram, viens no nesenajiem veiksmīgajiem piemēriem ir liellopa gaļa, sautēta ar saulē kaltētiem tomātiem. Šī ēdiena recepte, starp citu, ir pieejama arī manā blogā.

Galvenais šajā receptē ir pacietība. Ja sautēsiet gaļu nesteidzoties, dodot tai pietiekami daudz laika, lai katrs garšas slānis būtu pilnībā integrēts, rezultāts būs neaprakstāmi mīksta un sulīga gaļa, kas burtiski izkusīs mutē.

Saulē kaltēti tomāti piešķir ēdienam izteiksmīgu un bagātīgu garšu, kas lieliski papildina liellopa gaļas intensitāti.

Ja meklējat gardu un iespaidīgu maltīti, šī liellopa gaļas recepte noteikti būs vērts izmēģināt!

Sastāvdaļas 4 porcijām : Fonds jauna liellopa gaļa 800 grami saulē kaltēti tomāti eļļā 6-8 gab. liels sīpols (man ir 3 mazi) 1 gab sausais baltvīns 50 ml. zaļās olīvas bez kauliņiem 8-10 gab. Provansas garšaugu maisījums 1 tējk. sāls pēc garšas

Liellopu gaļu sagriež mazos gabaliņos un apcep uz lielas uguns līdz zeltaini brūnai. Pārnes uz šķīvi.

Samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un ievietojiet katliņā pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Apcep, maisot, 3-4 minūtes.

Pievieno garšaugus un vīnu, maisot vāra apmēram 2 minūtes.

Gaļu liek atpakaļ katliņā, ielej tik daudz karsta ūdens vai buljona, lai tas sasniegtu aptuveni gaļas gabalu vidējo augstumu. Sāls pēc garšas.

Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina siltumu līdz minimumam un vāra zem vāka, līdz tas ir gandrīz gatavs. Cepšanas laiks būs atkarīgs no konkrētā gaļas gabala un var ilgt no 40 minūtēm līdz pusotrai stundai. Kamēr gaļa sautē, olīvas sagriež gredzenos un tomātus plānās strēmelītēs. Pievienojiet katliņā sautēšanas beigās un karsējiet 5-7 minūtes. Gatavo gaļu pasniedziet ar savu iecienītāko garnīru.

Leave a Comment