Lēts līdzeklis iztīra netīrumus no paklāja! Samaisi divas sastāvdaļas un paklājs izskatīsies kā no veikala

3 veidi, kā iztīrīt paklāju

Sacīt, ka kāds no šiem veidiem ir mazāk efektīvs, bet cits uzrāda iespaidīgus rezultātus, būtu maldīgi. Jūs varat pamēģināt katru no veidiem pēc kārtas un izvēlēties to, kas jums der pēc visiem parametriem: paklāja krāsa, netīrumu veids, gaidāmais rezultāts.

Sāls un soda

Nepieciešams ar parastās sāls un sodas maisījumu nepieciešamas iztīrīt netīro vietu (pleķi). Pagaidiet 20 minūtes un vienkārši izsūciet ar putekļsūcēju. Tas ir lielisks līdzeklis cīņā ar nelieliem, taukainiem pleķiem. To izvēlas tā efektivitātes un drošības dēļ.

Etiķis

Atšķaidiet 20 ml galda etiķi ar 1 litru ūdens. Šķīdumā iemērciet tīru lupatiņu un ar to notīriet paklāju. Pagaidiet 20 minūtes, un pēc tam noslaukiet paklāju ar jau sausu lupatiņu. Pēc tam izsūciet ar putekļsūcēju. Tā jūs varēsiet paklājam atgriezt tā sākotnējo izskatu.

Tējas novārījums

Tumšie paklāji arī ir jātīra. Bet gaiši līdzekļi uz tādas virsmas atstāj pleķus. Tieši tāpēc ir vērts izmantot tējas novārījumu. Uzvāriet tēju. Nokāsiet to. Uzberiet tējas biezumus uz paklāja netīrās vietas. Pagaidiet, kamēr tie pilnībā izžūs, un pēc tam paklāju izsūciet ar putekļsūcēju.

Iesakām jums atteikties izmantot asas birstes. Tās ne tikai kaitē paklāja struktūrai, bet arī ieberž pleķi tā vietā, lai to iztīrītu. Katru reizi, kad jūs tīrat paklāju, izmantojiet birsti ar mīkstiem sariem, un birsti virziet tikai saru augšanas virzienā.

Kā redzat, paklāju tīrīšana var nebūt ķīmiska, bet gan lēta, viegla, bet rezultāts – apbrīnas cienīgs. Viss nepieciešamais ir atrodamas virtuves skapītī. Pamēģiniet sev iepatikušos metodi jau nākamās mājas uzkopšanas laikā.

avots

Leave a Comment