Latvijas rekords un olimpiskais normatīvs Rīgas kausos 2018

Otrdien, 29. maijā, atjaunotajā Daugavas stadionā notika starptautiskās sacensības vieglatlētikā – Rīgas kausi. Tajās šogad aizvadīti emocijām bagāti mirkļi un sektoros bija vērojams augstas klases sportiskais sniegums. Savukārt uzlabotā stadiona infrastruktūra piešķīra pasākumam pasaules līmeņa nozīmīgumu.

Rīgas kausi arī šogad notika 15 vieglatlētikas disciplīnās, bet kausi tika sadalīti 6 no tām: vīriešiem – 400m skrējienā, trīssoļlēkšanā un šķēpa mešanā, bet sievietēm – tāllēkšanā, 200m skrējienā un šķēpa mešanā.

Vienu no vakara spilgtākajiem mirkļiem sagādāja Andreja Vaivada audzēknis Gatis Čakšs, raidot šķēpu 83.89m tālu, tādējādi sasniedzot jaunu personīgo rekordu, izcīnot uzvaru un izpildot Eiropas čempionāta normatīvu. Sportists pēc sacensībām pauda prieku par paveikto: “Zināju, ka uzlabošu personīgo labāko rezultātu, bet negadīti, ka to izdevās izdarīt par gandrīz 4 metriem tālāk – pats vēl esmu nedaudz šokā. Esmu priecīgs un saviļņots.”

Tāpat sevišķi veiksmīgs 29. maijs izrādījās sprinterei Sindijai Bukšai, kura kā 100m (11,29 sek.), tā arī 200m (23,02 sek.) distancēs laboja personīgos rekordus. Īsākajā no tām arī pārrakstīja 31 gadus veco Latvijas rekordu, kas līdz šim piederēja Vinetai Ikauniecei.

Sievietēm šķēpa mešanas sektorā līdere bija Madara Palameika, kuras šķēps lidoja 62.98m tālu. Tieši šāds rezultāts bija nepieciešams, lai apsteigtu konkurentes un iegūtu Rīgas kausu.

Kopumā Daugavas stadionā tika aizvadīts pozitīvām emocijām un pilnām tribīnēm bagāts vakars, pulcējot sporta draugus, entuziastus un profesionāļus. Klātienē Latvijas labāko vieglatlētu un 25 ārvalstu sportistu startus klātienē vērot bija ieradusies arī septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, šķēpa mešanas leģenda Jānis Lūsis, Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un citi sabiedrībā atpazīstami vieglatlētikas cienītāji.

Mūsu valsts izcilākajiem vieglatlētiem Rīgas kausi bija kā laba iesildīšanās un kontroltreniņš Eiropas čempionātam, kas no 7. līdz 12. augustam norisināsies Berlīnē.

Latvijā lielākās komercsacensības organizēja Rīgas Dome un Latvijas Vieglatlētikas savienība. Kopējais balvu fonds šogad sasniedza teju 24 tūkstošus eiro.

Vairāk informācijas, sacensību rezultāti : www.rigaskausi.lv

Leave a Comment