Latvija, saņemot jaunos Black Hawk helikopterus, Ukrainai atdos savus pēdējos padomju laikā ražotos lidaparātus

Latvija saņems “Black Hawk” helikopterus, un apmaiņā Ukrainai tiks atdoti pēdējie padomju laikā ražotie lidaparāti.

Pirmie divi “Black Hawk” helikopteri jau ir piegādāti Latvijā, un līdz gada beigām tiek gaidīts ka tiks piegādāti vēl jauni helikopteri.

Gaisa spēki iegādājušies arī “Tarragon” lidmašīnas, ar kurām dažādās mācībās var veikt izlūkošanu un simulēt tuva gaisa atbalstu.

Latvija palīdzības paketes ietvaros nosūtīs Ukrainai vairākus helikopterus.

Šonedēļ Latvijas aizsardzības ministre Ināra Mūrniece paziņoja, ka valsts drīzumā nosūtīs jaunus militārā atbalsta sūtījumus uz Ukrainu. Tas ietver “Stinger” zenītraķetes, helikopterus, ložmetējus ar munīciju un bezpilota lidaparātus.

Aizsardzības ministrija janvāra sākumā paziņoja, ka Latvija Ukrainai nodrošinājusi 0,93% no IKP jeb vairāk nekā 314 miljonus eiro. No šīs summas aptuveni 300 miljoni eiro ir Latvijas valdības sniegtais militārais atbalsts, bet pārējie ir Latvijas sabiedrības ziedotie līdzekļi. Latvijas militāro atbalstu Ukrainai veido munīcija, prettanku ieroči, pretgaisa raķetes, bezpilota lidaparāti, pašgājējhaubices, četri helikopteri, degviela, individuālais aprīkojums, sausās barības devas karavīriem un citas preces.

Aizsardzības ministrija sadarbojas ar organizāciju “Uzņēmēji mieram”, lai vāktu ziedojumus vairāk nekā septiņu miljonu eiro apmērā, lai nodrošinātu militāro aprīkojumu un palīdzību Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Tas ietver transportlīdzekļus, bruņuvestes, ātrās palīdzības automašīnas, tehnoloģiskos risinājumus un cita veida militāro palīdzību, piemēram, binokļus un nakts redzamības ierīces.

 

Pievienot komentāru