Lai tavs rožu dārzs izskatītos pēc Paradīzes: īpaši svarīga kopšana pēc ziemas – galvenie noteikumi

Foto – Pexels

Pieredzējuši dārznieki zina stāstīt – lai iegūtu izcili skaistu rožu dārzu, ir jāievēro daži svarīgi noteikumi.

Būsim godīgi – bez rozēm nav iedomājams skaists dārzs, taču, kā zināms, rozes prasa īpašu kopšanu. Un īpaši svarīgi tās ir pareizi kopt pēc ziemas.

Ja pareizi pabarosiet rozes pēc ziemas, tas nodrošinās tās ar nepieciešamajām barības vielām, lai veidotos saknes, dzinumi un skaisti, veselīgi pumpuri.

Foto – Pexels

Ar ko sākt?

Vispirms noņemiet vecās lapas un nogrieziet nokaltušos zarus. Griezumu vietas nepieciešamas apstrādāt ar vasku, kas nopērkams dārzkopības veikalos. Visas šīs darbības augam dos spēku un ļaus veidot jaunus zarus un lapas.

Lasi vēl: Nestādiet šos augus blakus rozēm: “slikto kaimiņu” saraksts

Kad un ar ko barot?

Foto – Pexels

Pirmo rožu barošanu jāveic 3 nedēļas pēc ziemas atkāpšanās. Tās mērķis ir veidot jaunus dzinumus. Mēslošanai lieto 20 g amonija nitrāta uz 10 litriem ūdens.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Otru mēslošanu jāveic 3 nedēļas pēc pirmās mēslošanas. Tas nodrošinās ilgu un skaidru ziedēšanu. Mēslošanai izmanto kalcija nitrātu – 20 g -jāatšķaida ar 10 litroiem ūdens.

Foto – Pexels

Katram krūmam jālieto 5 litri mēslojuma. Turklāt zem katra krūma arī jāieber nedaudz mulčas (ja nav mulčēta visa dobe), lai noderīgās vielas izdalītos lēni un uzsūktos pakāpeniski.

Pievienot komentāru