Kļūda ar ratiņiem, kuru pieļauj lielākā daļa vecāku. Bet tas ir bīstami!

Tikai ASV vien ik gadu nomirst 38 bērni dēļ tā, ka viņus atstāj karstā laikā ieslēgtus mašīnā. Salīdzināšanai: tā ir viena bērna nāve ik pēc deviņām dienām.

Jūs noteikti esiet dzirdējuši, cik svarīgi neatstāt bērnu ai mājdzīvnieku mašīnā vasaras laikā, pat ja tās ir tikai dažas minūtes. Tomēr daudzi vecāki nesaprot, ka tas attiecas arī uz ratiņiem.

Kamēr apvilktie ratiņu vāki un lietusmēteļi ir lieliski piemēroti vēsam laikam, abas šīs lietas var izrādīties ļoti bīstamas siltā laikā. Karstā dienā gaisu zem ratiņu pārsega karsē tāpat kā karstā automašīnā. Un bez gaisa cirkulācijas tas var beigties bērnam letāli.

Zīdaiņi un mazuļi ir ļoti neaizsargāti pret karstuma dūrienu, jo tie svīst mazāk. Tādēļ viņiem ir grūtāk uzturēt normālu ķermeņa temperatūru. Tāpēc karstā dienā ir tik svarīgi, lai jūsu mazuļa ratiņi būtu atvērti un nekad tie nebūtu novietoti tiešā saules gaismā. Vienmēr meklējiet vēsu, ēnainu vietu vai ņemiet līdzi salokāmo pludmales lietussargu.

Zīdaiņus un mazus bērnus ietērp vieglā, elpojošā apģērbā, piemēram, kokvilnas auduma. Uzvelc cepuri un saulesbrilles, lai aizsargātu seju un acis no saules. Zīdaiņi, kas vecāki par sešiem mēnešiem, jau var lietot sauļošanās līdzekļus.

Lielākā daļa vecāku, kas atstāj bērnu karstās automašīnas, to dara nejauši. Tāpēc katru reizi apgriezieties, kad izkāpjat no automašīnas. Ņemot vērā ikdienas dzīves stresu un haosu, ir pārāk viegli būt izklaidīgam un aizmirst, ka jums ir pasažieris automašīnā. Tas pats attiecas uz ratiņiem. Neatstājiet tos saulē, jo pārsegs neaizsargā bērnu no karstuma.

Noteikti padalies šajā svarīgajā informācijā ar draugiem!

avots: homemaking.com

Pievienot komentāru