Kāpēc pieredzējušas mājsaimnieces mērcē rīsus sālsūdenī?Šo triku atklāj tikai gudrākie

Abos gadījumos izmantojam lielu daudzumu ūdens un maksimāli atbrīvojam rīsus no kaitīgām vielām, kuras tiek izmantotas produkta ilgstošai uzglabāšanai. Tā kā visi graudaugi tiek apstrādāti ar ķimikālijām, tad, ja rūpējamies par savu veselību un vēlies izvairīties no slimībām, tās ir jāmazgā.

Mērcot rīsus, jāatrod brīvs laiks: kamēr karsē ūdeni, kamēr pāris stundas mērcē graudus, tad vēl viss jāizskalo un tad tikai jāsāk gatavot. Šī metode ir piemērota, ja esat ieplānojis svētku vakariņas un nesteidzaties.

Ja, piemēram, vīrs atgriezās no darba ar jautājumu: “Mīļā, ko mēs ēdīsim vakariņās?” , tad par kādu mērcēšanu var runāt? Ātri visu noskalojam – un aiziet!

Lasi arī: Jau ar 2024. Gadu šīs zīmes kļūs neizsakāmi bagātas! Aizmirstais Babas Vangas pareģojums

Gribu atklāt vienu noslēpumu: nav lielas atšķirības, vai graudaugus mērcēt vai nē, galvenais, lai gatavošanas laikā nevajadzētu maisīt ne rīsu, ne griķu putru, tad ēdiens noteikti būs drupans! Ielej katlā plovu, visu kārtīgi samaisa, pārlej ar ūdeni un liek uz plīts. Kad tas sāk vārīties, samaziniet uguni līdz minimumam un aizmirstiet par to! Tad mēs vienkārši skatāmies, kad viss ūdens iztvaiko. Viss šķidrums ir pazudis – plovs gatavs!

Plovu var arī negatavot uz plīts, bet gan sautēt cepeškrāsnī. Pēc tam iesaiņojiet trauku vecā dvielī un labi ietiniet, lai plovs varētu “atpūsties”. Izmēģiniet šo – ēdiena garša būs pārsteidzoša!

Vēl varētu interesēt: Finanšu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 27. novembra līdz 3. decembrim: tagad būs lieliska iespēja gūt panākumus karjerā un tikt pie kārotā darba!

Jūs izlemjat, kādu metodi izmantot, gatavojot rīsus, jo ir tik daudz mājsaimnieču, tik daudz viedokļu. Taču dažkārt var noderēt citu cilvēku padoma uzklausīšana.

Leave a Comment