Kāpēc lauru lapu dēvē par dievu superēdienu

Kurš gan neatceras, kā katrā vecmāmiņas zupas bļodā peldēja tumši zaļa lapa. Toreiz es nevarēju iedomāties, kādas īpašības sevī slēpj šī smaržīgā garšviela. Kā izrādījās, lauru lapu izmanto ne tikai ēdiena gatavošanai.

Tas ir noderīgs superprodukts, kas maksā santīmu. Šodien mēs par tās izmantošanu pastāstīsim sīkāk!

Lauru lapu īpašības

Lauru lapas darbojas kā mūsu gremošanas palīgs. Pateicoties tam, uzlabojas fermentu, siekalu un kuņģa sulas ražošana.

Lauru lapām piemīt antibakteriāla ietekme, un tās kavē vēža šūnu attīstību. Tāpēc lauru lapas izmantot imunitātes stiprināšanai.

Saaukstēšanās laikā lauru lapas palīdz izvadīt mikrobus, dezinficē rīkli. Lieliski palīdz cīņā ar angīnu un klepu.

Ja uzraugāt savu uzturu, jums ir jāsaprot viena būtiska lieta. Svarīgi ir ne tikai tas, ko mēs ēdam, bet arī tas, kā šis ēdiens tiek sagremots. Lai šo procesu padarītu pēc iespējas produktīvāku, jums ir jāpalīdz savam organismam. Un ar šo uzdevumu lieliski tiek galā lauru lapa.

Lauru lapas aizsargā asinsvadu sistēmu, attīra asinis un asinsvadus, regulē holesterīna līmeni.

Turklāt lauru lapas satur lielu daudzumu ēterisko eļļu un citu fitoķīmisko vielu. Tās piešķir garšvielai īpašas īpašības, kas labvēlīgi ietekmē mūsu organismu.

Citas īpašības

Lauru lapas satur daudz noderīgu mikroelementu. Piemēram, mangānu, kalciju, varu un dzelzi. Kā arī B grupas, A un C vitamīnus.

Lasi vēl: Pildītie šampinjoni ar krabju nūjiņām

Ja pērkat lauru lapas pēc svara, rūpīgi tās pārbaudiet. Lapām nevajadzētu būt salauztām vai bālām. Kvalitatīvai garšvielai piemīt izteikts aromāts. Svarīgi ir arī sekot līdzi derīguma termiņam. Ja pēc lauru lapu iegādes ir pagājuši vairāk nekā seši mēneši, labāk garšvielu izmest un iegādāties jaunu. Un vislabāk ir uzglabāt lauru lapas tumšā un vēsā vietā.

Lauru lapas ne tikai ēd, bet arī aizdedzina. Tiek uzskatīts, ka pikantais aromāts var mazināt stresu pēc smagas darba dienas un glābt no bezmiega.

Starp citu, lauru lapas ļoti bieži izmanto tautas medicīnā. No šīs garšvielas gatavo dažādas ziedes, kompreses un tinktūras. Piemēram, lauru lapas lieto matu stiprināšanai.

Leave a Comment