Kaimiņš, kurs 30 gadus nostrādājis par pavāru, teica: “Beriet sāli nevis olai, kuru cepat, bet gan eļļai, kurā tā cepas!”…

Lai pagatavotu ideālu ceptu olu, cep to ne tikai sviestā, bet arī ūdenī. Kad baltums sāk sacietēt, ielej pannā pavisam nedaudz ūdens. Ola nepiedegs, bet pēc garšas būs daudz maigāka..

Balzametiķis ir ne tikai lieliska piedeva dārzeņu salātiem, itāļu pastai, bet arī gaļas marinādei.

Pamēģini zemeni, kas apbērta ar pūdercukuru un apsmidzināta ar pāris aromātiskā etiķa pilieniem, – neticami garšīgi…Citi augļi arī samērā labi savienojas ar balzametiķi, ir vērts eksperimentēt!

Kotletes būs sulīgas un ļoti garšīgas, ja maltajai gaļai maizes vietā pievienosi panētu rīvmaizi.

Pirms cepšanas gaļas gabaliņus kārtīgi nosusini: un zeltainā, kraukšķīgā garoziņa ir nodrošināta!

Obligāti mīklu izstrādājumiem pievieno nedaudz alkohola: šņabi, rumu, konjaku. Šī viltība padarīs mīklu kraukšķīgu un aromātisku!

Ja tev negaršo pupiņas, pamēģini tās pasautēt alū! Kopā ar apceptu gaļiņu un dārzeņiem tādas pupiņas būs pārsteidzoši garšīgas.

Ja gaļu 2 – 3 stundas pirms pagatavošanas iesmērē ar sinepēm, tā sanāk ļoti sulīga! Tāpat var gaļu 1 stundu pirms gatavošanas apbērt ar sāli, ļaut tai pastāvēt, un pēc tam nomazgāt ar aukstu ūdeni.

Pamēģiniet pievienot šķipsniņu sodu atdzisušai, rūgtai tējai. Kopā ar citronu, piparmētru un kanēli šāds dzēriens pārvērsās un lieliski veldzēs karstā vasaras dienā! Turklāt soda veicina nieru attīrīšanu.

Vienmēr mazgājiet un noslaukiet sausu nazi pēc lietošanas: asmeņi ilgi saglabāsies asi.

Soda mīkstina pat ļoti cietu gaļu! Uzber nedaudz baltā pulvera uz jēlu gaļu pirms pagatavošanas, atstāj uz 15 minūtēm, un pēc tam nomazgā ar aukstu ūdeni. Tu būsi pārsteigta par pagatavotā ēdiena mīkstumu!

Pasniedz karstos ēdienus iepriekš uzkarsētā traukā, bet aukstus – traukā, kas atdzesēts ledusskapī. Tas būtiski uzlabos jebkuru ēdienu garšu!

avots

Leave a Comment