Kā saprast, ka satiekaties ar narcisu: eksperts nosauc 7 sarkanos karodziņus

Viņi liek tev šaubīties

Narcisi centīsies pārliecināt jūs paļauties uz viņiem, jo viņu viedoklis par sevi ir tik pārspīlēts, ka viņiem šķiet, ka uzmanība, ko viņi jums velta, jūs pasargās.

Tad viņi sāk parādīt savu patieso būtību un sāk kritizēt jūsu uzvedību vai ģērbšanās veidu, lai liktu jums par sevi šaubīties.

“Ja tu uzdrošinātos izcelt kādu no šīm sarunām, viņi vērstos pret tevi un teiktu, ka viņi to nekad nav teikuši vai ka tu esi pārāk jūtīga,” brīdina eksperts.

Šķiet, ka viņi dzīvo fantāziju pasaulē

Narcisi bieži stāsta neticamus stāstus par savu darbu vai sakariem. Šādi stāsti izklausās ticami un reāli, taču reizēm jūs aizdomājaties: nu, viņš taču man nemelotu, vai ne?

‘’Ja apšaubīsiet šādu apgalvojumu patiesumu, tas izraisīs neadekvātu sprādzienbīstamu reakciju. Izrādīt cerības un sapņus ir viena lieta, bet dzīvot fantāziju dzīvi, kas izrādās izdomāta, ir nopietns iemesls bažām. Pieiet situācijai mierīgi un saprātīgi. Izrādiet ziņkārību bez skepticisma un uzmanīgi uzklausiet atbildes,” iesaka eksperts.

Viņi visu vērš pret jums

Projekcija ir ļoti skaidra un tieša pazīme, kuru jūs pamanīsiet uzreiz. Narcis apsūdz jūs aukstumā, nejūtībā, uzmanības trūkumā tajā brīdī, kad viņš visas šīs lietas demonstrē pret jums.

“Atcerieties, ka projekcija attiecībās var būt manipulatīva taktika, kuras mērķis ir vērst situāciju pret jums. Sekojiet saviem instinktiem. Ja viņi turpina apsūdzēt tevi, ka esi viņus uztraucis, lai gan viņu apsūdzībām patiesībā nav nekāda pamata, tad, visticamāk, tu satiecies ar narcisu, un tev vajadzētu aiziet. Jūs nekad nespēsiet viņus mainīt, jo viņi uzskata, ka ir perfekti,” brīdina Tīna.

Viņš ir pils karalis/ karaliene

Narcisu ego ir neiedomājami liels. Daudziem veiksmīgiem cilvēkiem ir nedaudz uzpūsts ego, taču viņiem nav dieva kompleksa. Narcisi domā, ka viņi ir īpaši un ka patiesībā neviens nekad nesasniegs viņu līmeni.

Viņi strādās caur savu partneri, un, kad viņš vai viņa vairs nebūs noderīgs, dosies meklēt jaunu partneri, kurš neapšaubīs viņu melus.

“Noskaidrojiet, vai jūs esat garas rindas beigās, ar ko viņi ir tikušies. Ja viņi turpina mainīt partnerus, samierinieties ar to, ka esat otrais numurs, un galu galā esiet emocionāli gatavi tam, ka viņi, visticamāk, jūs pametīs kā nākamo,” skaidro eksperte.

 

Leave a Comment