Kā saglabāt auduma krāsu mazgāšanas laikā

Krāsains apģērbs palīdz radīt spilgtu izskatu. Tomēr mazgāšanas laikā audums var izbalēt. Un pēc kāda laika savas iecienītākās lietas nākas izmest.

Lai spilgtas drēbes ilgu laiku paliktu kā jaunas, jāzina, kā tās pareizi žāvēt un mazgāt. Ir vairāki padomi:

Izlasiet instrukcijas – ražotājs vienmēr norāda informāciju par optimālo temperatūru un mazgāšanas režīmu, kas ir vispiemērotākais attiecīgajam audumam.

Testēšana – pirms mazgāšanas labāk iemērkt lietu bļodā un pārliecināties, vai ūdenī neveidojas traipi. Ja jā, tad šo garderobes priekšmetu labāk nemazgāt kopā ar citām drēbēm, un nevar izmantot karstu ūdeni.

Šķirošana – lietas pirms mazgāšanas jāsadala pēc krāsas, svara, materiāla un netīrumu pakāpes.

Pareizās temperatūras iestatīšana – krāsa no apģērba izbalē ātrāk, ja pastāvīgi mazgājat karstā temperatūrā, tāpēc labāk izvēlēties ne vairāk kā 30-40 grādu temperatūru.

Līdzekļu izvēle – pulveriem, kapsulām un šķidrajiem mazgāšanas līdzekļiem ir savas priekšrocības un trūkumi, tāpēc katram audumam labāk izvēlēties savu.

Lasi vēl: Pirms Ziemassvētkiem: Kā cept gavēņa laika kēksu ar burkāniem un apelsīniem

Arī apģērbu žāvēšana ir jāveic pareizi. Nedrīkst pakarināt lietas akumulatora vai sildītāja tuvumā, jo pēc kāda laika tās var zaudēt krāsu. Audums var izdegt saulē. Tāpēc spilgtas lietas labāk žāvēt brīvā dabā, bet ne tiešos saules staros.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment