Kā rūpēties par naudas koku: svarīgi noteikumi

Ir ļoti viegli pamanīt, ka ar laistīšanu ir pārspīlēts. Lapas sāk dzeltēt, kļūst pārāk mīkstas un nokrīt. Lai glābtu augu no pārlaistīšanas, ir jāveic šādas manipulācijas:

Uzmanīgi izņemt ziedu no podiņa. Rūpīgi jāpārbauda saknes un jānoņem sapuvušās daļas. Apsmērējiet iegriezumus ar kokogli, tad pārstādīt svaigā augsnē.

Arī iesācējs puķkopis spēs pārstādīt naudas koku. Podiņā 2 cm dziļumā jāiepilda drenāža un tur jānovieto augs, pēc tam atlikušo vietu rūpīgi aizpildiet ar augsni. Koku pavairo ar spraudeņiem. Ievietojiet to ūdenī un pagaidiet, kamēr parādīsies saknes, un tad iestādiet augsnē.

Kas var padarīt jūsu naudas koku slimu

Pat nepretenciozi augi dažkārt var saskarties ar parazītiem un slimībām. Biežāk sastopamie naudas koka parazīti ir miltrasa un zirnekļa ērce.

Atklātie parazīti jāiznīcina, un lapas un stumbrs jāapstrādā ar ziepju šķīdumu un insekticīdu.

Ja uz lapām sākat pamanīt nelielus dzeltenus plankumus, kā arī zirnekļtīklus uz auga stumbra, tā ir nepārprotama pazīme, ka zirnekļa ērce ir uzvarējusi.

Atbrīvoties no šī parazīta būs ļoti grūti. Bieži tiek izmantota smidzināšana ar tabakas vai ķiploku uzlējumu. Lapas mazgā ar ziepju šķīdumu.

Leave a Comment