Kā notīrīt pirkstu nospiedumus no jebkuras virsmas: pieredzējušu saimnieču padomi

Pat ar tīrām rokām uz interjera priekšmetiem var palikt pirkstu nospiedumi, jo uz ādas vienmēr ir dabīgie tauki, ko rada tauku dziedzeri. Kā noņemt pirkstu nospiedumus uz matētām mēbelēm un citām virsmām mājoklī, lasiet tālāk.

Kā notīrīt pirkstu nospiedumus – vispieejamākais veids

Vispirms labi noslaukiet nospiedumu ar mitru drānu, pēc tam uzreiz noslaukiet ar sausu drānu, lai nepaliek svītras jau no drānas. Ņemiet vērā, ka salvetes nedrīkst saturēt mitrinošu krēmu – tas paliks uz virsmas un tā pēdas būs jānoņem.

Otrs efektīvs veids ir ziepju šķīduma izmantošana

Izšķīdiniet ūdenī trauku mazgāšanas līdzekli vai veļas ziepes. Uzklājiet to uz virsmas ar mīkstu sūkli. Ja ir veci traipi, uzklājiet lielāku šķīduma daudzumu vai iepriekš izsmidziniet tos ar izsmidzinātāju.

Noņemiet ziepju šķīdumu ar higroskopisku virtuves drānu – netīriet, bet pārbrauciet pāri virsmai, nosacīti sadalot to strēmelēs, pēc katras pārbraukšanas noskalojiet un labi izspiediet drānu. Noslaukiet līdz sausu ar mikrošķiedras drānu vai citu sausu drānu.

Glancētām mēbelēm labāk izmantot speciālus līdzekļus, tie labi noņem ne tikai pirkstu nospiedumus, bet arī citus netīrumus. Pēc tīrīšanas ieteicams uzklāt pulēšanas līdzekli, lai pasargātu virsmu no jauniem netīrumiem.

Lasi vēl: 5 pazīmes, kas liecina, ka sociālie mediji grauj jūsu attiecības

Vai pirkstu nospiedumus var nomazgāt ar ūdeni, ja nav speciāla līdzekļa?

Varat – lai to izdarītu, viegli samitriniet drānu, labi noslaukiet nospiedumu un nekavējoties noņemiet mitrumu no virsmas ar sausu drānu, apļveida kustībām berzējot svītras. Ja paliek pēdas, vēlreiz viegli samitriniet drānu un vēlreiz noslaukiet sausu, var izmantot papīra dvieļus vai tualetes papīru, galvenais ir noslaucīt sausu. Ja lupatiņa būs kļuvusi mitra, tā vēl vairāk pavairos traipus.

Ja pēdas nevēlas pazust, visefektīvākā metode joprojām būs stikla tīrīšanas līdzekļa vai universālā tīrīšanas līdzekļa izsmidzināšana. Arī tas ir ātri jānoslauka, pretējā gadījumā tas atstās svītras.

Pirkstu nospiedumiem labi iedarbojas arī spirtu saturoši antiseptiski aerosoli vai etiķa šķīdums.

 

Pievienot komentāru